Al 25 jaar werk ik met veel plezier bij de gemeente Urk. 25 jaar??? Zit je dan niet vastgeroest? Heb je dan nog wel uitdaging? Op beide vragen kan ik positief antwoorden, ze zijn omgevlogen! Ik ben binnengekomen als administratief medewerkster op de crediteurenadministratie. Het werken met cijfertjes en getallen is een passie van me.

Toen er kinderen kwamen, ben ik parttime gaan werken als ondersteuner van begrotingswerkzaamheden en later ben ik op de debiteurenadministratie gaan werken. Gemeente Urk maakte het mogelijk dat mijn werk en mijn gezin prima te combineren waren. Dit doen ze door te werken met een individuele werkkaart. Dit houdt in dat je grotendeels zelf je uren kunt indelen om te werken. Vertrouwen hierin staat voorop en die vorm van flexibiliteit ervaar ik als heel prettig. Zo kun je je werk/privé balans dus prima goed houden.

Vrouw zit achter haar bureau
Lumalde Wemmers

Niet onbelangrijk is de werksfeer binnen de gemeente. Waar normen en waarden nog steeds tellen, waar collegialiteit hoog in het vaandel staat en er oog is voor jou als persoon. Het proactief mee mogen denken met de organisatie wordt gewaardeerd en serieus genomen. Jezelf ontwikkelen wordt zeker gestimuleerd en er wordt meegedacht wanneer je door wilt groeien. Zo groeide ook ik, toen ik weer toe was aan een nieuwe uitdaging. Gemeente Urk ging op HR gebied samenwerken met de gemeente Noordoostpolder en later ook met de gemeente Dronten. Ik mocht doorgroeien naar salarisadministrateur voor deze 3 gemeenten, wat natuurlijk veel uitdaging bood! Nog steeds ga ik met plezier naar mijn werk en heb veel uitdaging en afwisseling hierin.

Maar wat heeft de gemeente Urk mij nou te bieden naast natuurlijk een leuk salaris? Ten eerste werkplezier, de mogelijkheid om thuis te werken, een eigen laptop en telefoon, een volledige reiskostenvergoeding en 17,05% IKB (Individueel Keuze Budget) maandelijks bovenop je salaris. Wanneer je jarig bent, mag je een leuk cadeau uitzoeken en krijg je een feestelijke lunch aangeboden, samen met alle jarigen van die maand. Urk heeft een luxe kantine waar je van alles kunt bestellen. De zelfgemaakte soep en gehaktballen zijn een aanrader!

Dat Urk oog heeft voor zijn medewerkers wordt regelmatig getoetst middels een medewerkers tevredenheidsonderzoek (MTO). Maar tussendoor krijg je alle vrijheid voor eigen inbreng of om verbeteringen aan te dragen. Fruit is gratis verkrijgbaar in de kantine en jaarlijks houdt de gemeente ook een vitaliteitsweek. Gezondheid van de medewerker staat voorop. Jaarlijks doet de gemeente ook mee aan de ambtenarenveldloop en ambtenarentoertocht. Zo ontmoet je je collega’s ook eens op een sportieve manier.

Enthousiast geworden om ook te komen werken bij dit pareltje van Flevoland? Schroom niet en bezoek de vacaturesite van onze gemeente. Wie weet zit er voor jou een leuke functie tussen en ben jij straks mijn nieuwe collega!

Dus ja, ik durf gemeente Urk zeker op mijn CV te zetten, jij ook?