Urk op je cv zetten? Ja! Natuurlijk doe ik dat!

Sinds mei dit jaar ben ik met veel plezier werkzaam binnen het Wijkbeheer-team als medewerker wijkbeheer/specialisatie groen. Voor mij persoonlijk was het een hele overstap omdat ik voorheen altijd kantoorwerk heb gedaan. Toch is het de juiste stap geweest, omdat enerzijds het werk zelf veel voldoening geeft en anderzijds de collega’s zelf ook een fijne groep vormen. Als er zaken zijn die voor mij nieuw of onduidelijk zijn is er altijd wel iemand die het goed en duidelijk kan uitleggen.

Ik mag wel zeggen dat er onderling altijd goed overleg is wie wat gaat doen en wanneer. Er is veel vrijheid om de dag zelf in te delen en zelf werkzaamheden op te pakken, maar waar nodig wordt er ook snel geschakeld om projecten op orde te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de storm van afgelopen juli. Samen werd er snel en accuraat een plan gemaakt om ons dorp zo snel mogelijk weer netjes en veilig te krijgen.

Daarnaast is mijn functie gekoppeld aan een BBL-opleiding waardoor ik veel theorie leer, die ik de overige dagen in de praktijk mag uitwerken. Niet alleen krijg ik een opleiding naast het werk, ook andere onderdelen komen aan bod, zoals het behalen van een EHBO-diploma en andere verschillende werk-gerelateerde cursussen. Sommigen worden proactief ingedeeld, anderen kunnen op eigen verzoek worden geregeld. Wat dat betreft is er veel vrijheid en ruimte voor eigen inbreng.

Het werken voor de gemeente bevalt tot nu toe uitstekend. Er wordt goed voor je gezorgd als werknemer, waardoor de motivatie om zelf ook een extra stapje te zetten toeneemt. Ik merk dat de organisatie leeft en er veel activiteiten georganiseerd worden, waarbij je kunt aansluiten. Het is niet verplicht om deel te nemen aan deze activiteiten, maar door het brede aanbod is er voor iedereen wel iets wat de interesse wekt.

Jan Schraal
Jan Schraal