Samen met verschillende partners is DURF met en voor jongeren de maand maart gezond gestart. Zo gingen ze fietsen op een shakefiets, wandelen voor stappen, ouderavond met het thema voel je goed moa(n)t, 10 weken sporten en de rookvrijchallenge en nog veel meer. We nemen je mee in de hoogtepunten van deze maand.

Leerlingen van het Pieter Zandt College en het Berechja college mochten onder schooltijd trappen op een shakefiets. Door te fietsen maakten ze heerlijke en gezonde shakes. Het Pieter Zandt college bracht twee dingen samen: bewegen en iets doen voor het goede doel. De shakes werden verkocht en de opbrengst was voor het goede doel (woord en daad).

Op de Harmpje Visser school kreeg groep 3 een kookles van Wendy en maakten gezonde bananenpoffertjes. We deelden 2000 stuks fruit uit op acht basisscholen en Evert Bos gaf een training over mentale gezondheid.

Stappenchallenge

Een aantal scholen deden mee aan de stappenchallenge. De challenge: een week lang je stappen bijhouden! Dit kon heel eenvoudig door de stappenteller van DURF. De klas, die tijdens deze week of weken de meeste stappen zet won. De prijs: een workshop met de hele klas onder leiding van Simone van de Zalmfabriek. Groep 6 van de Cornelis Zeeman school heeft de stappenchallenge gewonnen.

Shakefiets actie voor het Pieterzandt

Na schooltijd waren er ook nog mooie activiteiten

Op vrijdag 15 maart kon je samen met je gezin een beweeg en cultuur route lopen. Aliene van Slooten heeft voor DURF een aantal gezonde recepten online gezet. Boordevol voedzame ingrediënten. De sportcoaches van Caritas Urk hebben op diverse scholen les gegeven in bandenstuiten (stoepranden). De finale vond plaats in het Wilhelmina park en de winnaars gingen met een beker naar huis en een bal om nog verder te oefenen met bandenstuiten of natuurlijk een andere leuke balsport.

Ouderavond

DURF ouderavond Voel je goed moa(n)t. Deze avond stond in het teken van gezond opvoeden. Een geslaagde avond met groot aantal ouders die vier verschillende workshops bezochten. Deze werden gegeven door urker professionals. 

10 weken sporten

In maart startte de Cornelis Zeeman school samen met Ri-Janne van den Berg en DURF 10 weken lang met sporten na schooltijd. Op het schoolplein en in het Wilhelminapark maken ze gebruik van de spullen uit de sportcontainer. Zoveel mogelijk kinderen kunnen op deze manier onder professionele begeleiding sporten.

Kinderen aan een tafel, die creatief bezig zijn

Rookvrij challenge

Vanaf 1 januari doen diverse groepen en enkele individuen op Urk mee met de ik rook niet challenge. Een challenge welke je met je team, klas, groep of zelf aan mee kan doen.

Doel: niet roken tijdens de duur (en het liefst nooit) van de challenge en je kunt daarbij ook nog een ticket naar Walibi winnen. Alle groepen doen nog mee met deze wedstrijd! 

Programma DURF

DURF is een initiatief dat voortkomt uit Opgroeien in een Kansrijke Omgeving (OKO). OKO is een methode om problemen bij jongeren te voorkomen, geïnspireerd door het succesvolle IJslandspreventiemodel. Dit model richt zich op het creëren van een positieve omgeving waarin jongeren veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien.

Website DURF

Klas 1KB2 van het Berechja college