De gevolgen van de maatregelen in verband met het Coronavirus zijn merkbaar in onze samenleving. Ons dagelijks leven is ingrijpend veranderd. Omzien naar elkaar is altijd belangrijk, maar nu meer dan ooit. In het hele land en ook op Urk ontstaan initiatieven om elkaar te helpen. Mensen bieden hulp aan. Mensen hebben hulp nodig. Het is belangrijk samen de schouders eronder te zetten.

Omzien naar elkaar op Urk

Wethouder Freek Brouwer: “Het is belangrijk om er in tijden als deze voor elkaar te zijn. Laten we elkaar steunen. Een tip van mij is om dagelijks even stil te staan en te bedenken voor wie jij in jouw omgeving iets kunt betekenen. En dat ook te doen! Pak de telefoon, stuur een appje, vraag of iemand iets nodig heeft. Neem daarbij de regels van de overheid in acht. Een oudere inwoner die dreigt te vereenzamen. Een gezin met jonge kinderen met alle drukte van dien in huis. Laten we naar elkaar omzien. Samen de schouders eronder!”

Helpen of hulp nodig?

Caritas Urk

Wilt u helpen waar nodig?

Het is belangrijk om allereerst een open oog en oor te hebben in uw eigen omgeving. Denkt u dat iemand wel wat hulp kan gebruiken? Of zich eenzaam voelt? U kunt zelf veel doen door de telefoon te pakken of een briefje door de deur te doen. Wilt u daarnaast uw hulp aanbieden in de samenleving? Of heeft u een actie gestart? Geef het door aan Caritas Urk! Caritas Urk bemiddelt tussen inwoners die hulp vragen en hulp bieden. Ook kan Caritas Urk,  indien gewenst, meedenken bij het opzetten van een hulpactie.

Hebt u hulp nodig?

Lukt het u niet om de boodschappen te doen? Wilt u weten wat er aan ondersteuning is in uw buurt? Maakt u zich zorgen? Heeft u behoefte aan een luisterend oor? Neem contact op met Caritas Urk.

Caritas Urk is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar via 0527-683346. Het e-mailadres is info@caritasurk.nl. Ook is Caritas Urk te vinden via social media. Via de website van vrijwilligerswerkopurk kunt u aangeven dat u hulp wilt bieden of dat u hulp nodig heeft. U kunt daar ook online uw hulpactie aanmelden.

Omroep Flevoland

Omroep Flevoland heeft per gemeente in Flevoland een facebookgroep aangemaakt met als motto Flevolanders helpen elkaar. Hier kunt u een berichtje achterlaten als u hulp wilt bieden of hulp nodig heeft.

Rode Kruis Hulplijn

Als u een luisterend oor nodig hebt, advies of extra hulp in verband met het coronavirus, bel dan 070-4455888.