Evenals andere gemeenten in Flevoland is de gemeente Urk aangesloten bij het Meldpunt M., oftewel Meld Misdaad Anoniem. Dit meldpunt ondersteunt de gemeenten bij de gezamenlijke aanpak van criminaliteit. Meldingen helpen opsporingsdiensten en de gemeente criminele praktijken of ondermijning tegen te gaan. Ook uw meldingen helpen om Urk voor iedereen veiliger te maken.

Wat is M.?

Meldpunt M. is het onafhankelijke meldpunt waar iedereen anoniem meldingen kan doen over criminaliteit en misdaad. Anonimiteit staat hierbij centraal. Meldpunt M. ontvangt jaarlijks duizenden meldingen over bijvoorbeeld  drugspraktijken, mishandeling, illegale vuurwerkopslag of -handel of brandstichting. Deze anonieme meldingen zet M. door naar de politie of naar andere opsporingsdiensten. Zij pakken deze signalen verder op en proberen met deze informatie strafbare feiten tot een oplossing te brengen.

Melden is belangrijk

Om de criminaliteit terug te dringen is de medewerking van iedereen meer dan welkom. Ziet u verdachte situaties of hoort u over illegale activiteiten? Meld het! Dat kan bij de politie. Soms zijn er redenen waarom u niet naar de politie kunt of durft, maar u wel signalen heeft dat er iets niet pluis is. Ook dan kunt u helpen om Urk veiliger te maken. Gebruik Meldpunt M. om uw informatie anoniem door te geven. Op de website www.meldmisdaadanoniem.nl  leest u precies hoe u een anonieme melding kunt doorgeven en hoe het werkt. Dat kan via een online formulier op deze website of u kunt bellen met 0800-7000.