Zaterdag 11 november 2023 reikte burgemeester Cees van den Bos als vertegenwoordiger van de koning, een koninklijke onderscheiding uit aan Wouter Hakvoort van de Showband Urk. Dit gebeurt tijdens de grote Toeteraved van Showband Urk in Sporthal De Schelp op Urk. Voor zijn bijzondere verdiensten is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wouter Hakvoort is al vanaf 1987 lid van Showband Urk. Hij is begonnen als spelend lid en zet zich de laatste tien jaar in als bandmanager. Hij is lid van de jachthoorn commissie die het dagelijks reilen en zeilen van de band regelt. Daaronder valt bijvoorbeeld het regelen van sponsoren, vrijwilligers en het vervoer van instrumenten voor en na een optreden. Ook is hij (sleutel)beheerder van het gebouw. Hij zet zich al meer dan 30 jaar zeer intensief in voor de Showband. Daardoor maken veel jongeren kennis met muziek en leren spelen en routine voor de shows. Wouter Hakvoort is niet alleen voor de Showband zeer waardevol, maar ook daarbuiten. Zo bemachtigde Showband Urk een derde plaats op het World Muziek Concours in Kerkrade.

Daarnaast is hij ook meerdere jaren actief geweest als diaken bij de Christelijke Gereformeerde Kerk Ichtus. Ook onderhield hij de tuinen bij de kerk. Naast dit vrijwilligerswerk is Wouter Hakvoort beheerder van de sportvelden bij gemeente Urk.