Huishoudelijke ondersteuning

Soms lukt het iemand met een ondersteuningsvraag niet het huis schoon te houden, ondanks de hulp van familie en vrienden. Dan kan een aanvullende voorziening van de gemeente nodig zijn. Als u in aanmerking wilt komen voor hulp kunt u contact opnemen met de gemeente. Dat doet u via het aanmeldformulier.  De klantmanager bekijkt samen met u uw persoonlijke situatie en zoekt naar de beste oplossing. De cliëntondersteuners van Caritas kunnen u ook helpen als u er zelf niet uit komt.

Voor huishoudelijk ondersteuning kunt u kiezen uit:

  • Een hulp via een aanbieder
  • Een eigen hulp die wordt betaald met een persoonsgebonden budget (PGB)

Met een persoonsgebonden budget (PGB) regelt u uw ondersteuning zelf. Lees hier meer over het PGB.

Een hulp via een aanbieder

Er zijn 3 aanbieders zijn gecontracteerd voor huishoudelijke ondersteuning. De aanbieders zijn:

Een eigen hulp

U kunt zelf uw huishoudelijk ondersteuning regelen met een persoonsgebonden budget (PGB). Het PGB is een geldbedrag, maar dat geld krijgt u niet zelf op uw bankrekening. We maken het over naar de Sociale Verzekeringsbank, die er uw aanbieder van betaalt.

Het persoonsgebonden budget verloopt via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Het PGB wordt door ons overgemaakt naar de SVB. Het SVB betaalt uw hulp uit.

PGB budgetplan

Met het PGB budgetplan kunt u laten zien dat u heeft nagedacht over de manier waarop u het PGB budget wilt besteden. Nadat u het budgetplan heeft ingevuld, bekijkt een klantmanager het plan en geeft aan u terug of het akkoord is.

PGB budgetplan invullen