Maandag 9 januari 2023 vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats in de hal van het gemeentehuis te Urk. Op het programma stond ook de uitreiking van de gemeentelijke erepenning. De nieuwjaarsreceptie/uitreiking erepenning is terug te zien.

Nieuwjaarsreceptie bekijken(externe link)

Erepenning

De gemeentelijke erepenning, een zilveren medaille van verdienste, reikt burgemeester Cees van den Bos als blijk van waardering uit aan mensen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. Dit jaar ontving Jan de Boer namens de commissie Zingen in de Zomer deze erepenning. Zingen in de Zomer krijgt de erepenning vanwege de jarenlange bijzondere inzet voor het zangevenement op Urk dat jaarlijks vele bezoekers en toeristen naar Urk trekt.

Jan de Boer ontvangt de erepenning

Commissie Erepenning

Dit jaar is de selectie voor de erepenning voor de 1e keer voorbereid door een commissie Erepenning. De commissie bestond uit Dirk Taanman, Jacqueline Visser, Dick Hellinga en Evert Jansen. Vanuit de Urker samenleving konden personen worden voorgedragen waarna de commissie en het college van B&W een selectie hebben gemaakt. De erepenning is een blijk van waardering aan iemand die van betekenis is voor de samenleving van Urk.