Om gehoor te geven aan de vele wensen blijft de gemeente Urk werken op afspraak. De openingstijden zijn ruimer en de wachttijden aanzienlijk korter. Vooraf is ook duidelijk welke documenten u moet meenemen en welke medewerker u het beste van dienst kan zijn.

Het college van B&W besloot eerder dit jaar al om publieksdiensten voortaan alleen op afspraak aan te bieden. Door de coronamaatregelen was dit al enige tijd gebruikelijk. Voor de publieksbalie bood dit de gelegenheid ervaring op te doen met het werken op afspraak. Inwoners kunnen nu 24/7 zelf online het beste tijdstip kiezen en een afspraak inplannen. En het contact met de klant is beter, omdat er nauwelijks wachtrijen zijn.

Ruimere openingstijden

De gemeente Urk is voortaan elke werkdag een half uur langer geopend. De openingstijden op afspraak zijn van 09.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. In de even weken is het gemeentehuis ook op zaterdag op afspraak geopend van 10.00 tot 11.00 uur. 

Hoe een afspraak maken

U kunt op www.urk.nl eenvoudig zelf een afspraak inplannen en daarbij aangeven waarvoor u komt. U kunt, als het online niet lukt, ook telefonisch een afspraak maken op 0527 689 868. Zonder afspraak kunnen wij u helaas niet helpen.

Digitaal regelen

Wist u trouwens dat u heel veel zaken ook online kunt regelen? Aangifte van geboorte, huwelijk en verhuizing bijvoorbeeld. Maar ook uw aanslagbiljet inzien of een automatische incasso wijzigen.