In overleg met de politiechef en de officier van Justitie heeft de burgemeester van Urk besloten om het veiligheidsrisicogebied aan te passen. Het gebied wordt beperkt tot de bebouwde kom met uitzondering van het gebied gelegen ten zuiden van de Urkervaart. Dit is voor de duur van 5 februari 2021 16:00 tot en met 10 februari 2021 04:30 uur. Concreet betekent dit dat er in dat specifieke gedeelte van de bebouwde kom preventief kan worden gefouilleerd. Deze maatregel geldt daarmee gedurende de gehele periode van de avondklok. Het veiligheidsrisicogebied is aangegeven op deze kaart.

Beveiligingscamera

 

Verder is besloten om op diverse plaatsen cameratoezicht in te zetten, waaronder winkelcentrum Urkerhard, Tourist Info (haven) en rotonde Staartweg/Nagel. De cameraposities in de gemeente Urk zijn te vinden in deze situatieschets.

Ook aankomend weekend het uitgangspunt: meer handhaving op het naleven van de avondklok en groepsvorming en harder straffen van daders voor ongeregeldheden.

Tot slot roept de gemeente inwoners op om zich aan te sluiten bij de ouderwacht voor vrijdagavond en zaterdagavond. Aanmelden kan door een app te sturen naar 06-13567971.