Vanaf 6 november 2021 worden er scherpere coronamaatregelen ingesteld omdat het aantal coronabesmettingen oploopt. Ook op Urk stijgt het aantal coronabesmettingen en zien we ook het aantal ziekenhuisopnames toenemen.

Zorg

Ook de huisartsen op Urk en de ziekenhuizen in de regio merken dat steeds meer mensen met corona klachten zorg nodig hebben. Het oplopende aantal besmettingen heeft helaas consequenties voor ons allemaal. Van sporten tot zingen en van uitgaan tot uit eten gaan.

Testen op Urk

We begrijpen dat dit flinke gevolgen heeft voor hoe wij op Urk samenleven. Tegelijk vinden we dit wel noodzakelijk omdat de volksgezondheid voorop staat. We zijn blij dat er ook voor inwoners die niet gevaccineerd zijn mogelijkheden blijven om elkaar te ontmoeten bij de vereniging of bij het uitgaan. Als gemeente willen we het zo eenvoudig mogelijk maken om dit ook te blijven doen. Daarom kun je vanaf dit weekend ook op Urk terecht om te testen voor toegang. Het testen kon tot op heden alleen in Emmeloord. De locatie op Urk waar je kan testen, delen we via een persbericht, onze website en social media. Na een toegangstest op Urk kunnen we dan veilig samenkomen om te zingen, te sporten of uit te gaan. 

Belangrijk

Het is belangrijk om te testen. Natuurlijk begrijpen we dat dit even wennen is maar we roepen op om de coronamaatregelen na te leven. Zeker nu we ook op Urk zelf voor toegang kunnen testen. De gemeente zal ook toezien of we ons samen aan de regels houden. Dus laten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. We doen het voor elkaar, let op jezelf en op iedereen in je omgeving!

Basismaatregelen

Maar er zijn meer maatregelen nodig zoals bijvoorbeeld 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Test bij klachten, schud geen handen en draag weer een mondkapje in de winkels, bij het binnenkomen en verlaten van de kerk, in de bibliotheek en in alle plaatsen waar dit moet.

Heb je vragen? Bel de gemeente via tel. 0527-689868 of mail naar gemeente@urk.nl

Houd rekening met je kwetsbare naaste en met elkaar. Alleen samen krijgen we het aantal coronabesmettingen weer naar beneden!