Woensdagnacht is geprobeerd een steen door de ruit te gooien bij het huis van de burgemeester op Urk.

Burgemeester Van den Bos: “Ook al is de steen niet door de ruit gegaan, mijn gezin en ik zijn enorm geschrokken. Zo’n actie raakt namelijk direct mijn gezin. Dat gaat natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Thuis wil je een veilige omgeving voor jezelf en zeker voor je gezin.” De burgemeester tast nog in het duister over het waarom. Hij heeft vandaag aangifte gedaan van het incident. De politie doet namens het Openbaar Ministerie onderzoek.

De burgemeester is verbijsterd en ontdaan over het incident, maar heeft wel een boodschap. “Wat ik echt niet begrijp is waarom deze persoon niet met mij het gesprek wil aangaan. Bij deze doe ik de oproep aan een ieder om een afspraak met mij te maken, zodat wij een gesprek kunnen hebben. Laten we met elkaar in verbinding blijven, ook al hebben we verschillende meningen. Geweld, zowel fysiek als geestelijk, lost helemaal niets op.”

Om rust te geven richting zijn gezin laat burgemeester Van den Bos het bij deze reactie. Hij hoopt dat de politie snel tot resultaat kan komen in het onderzoek.