De Regio Zwolle is als schakel tussen west, oost en noord Nederland één van de sterkste groeiregio’s van ons land. De regio bestaat uit 19 gemeenten in vier provincies en heeft 650.000 inwoners. De economisch bloeiende stad Zwolle geldt als knooppunt van wegen en spoor, middelpunt van kennis- en onderwijsinstellingen en cultureel hart van het oosten. Urk is hierbij aangesloten.

Wat maakt Regio Zwolle zo bijzonder?

De centrale ligging, goede bereikbaarheid, goede (betaalbare) bedrijventerreinen en kantoorlocaties en betrouwbare arbeidskrachten zorgen voor een aantrekkelijke regio voor het bedrijfsleven. De Regio Zwolle is één van de belangrijkste knooppunten van Nederland en speelt een betekenisvolle rol in de doorvoer van handel naar de rest van Europa.

In de Regio Zwolle is het ook prettig wonen en recreëren. De diversiteit van deze regio is boeiend, met het oude en nieuwe land, de dynamiek en de rust, het water en de bossen, zorg voor de historie en ruimte voor de toekomst.

De vier O's

De sterke wil tot samenwerken in de Regio Zwolle is kenmerkend. De mogelijkheden voor economische samenwerking en investeringen worden zo veel mogelijk bekeken vanuit de vier O’s, te weten ondernemers, overheid, onderzoek en onderwijs. De regio wil vanuit deze samenwerking werken aan een optimale omgeving voor vernieuwend ondernemerschap. Hiervoor is een innovatieagenda opgesteld, die aansluit bij de sterke punten van de Regio Zwolle en zorgt voor een structurele voedingsbodem voor vernieuwing.

Nuchtere handelsmentaliteit

Zelf is de Regio Zwolle ietwat bescheiden over haar economische prestaties. De bevolking heeft een stevige en nuchtere handelsmentaliteit die zich niet zo snel voor laat staan op haar economische succes. En dat is nou juist die Zwolse kracht. De regio kenmerkt zich door betrokken inwoners, die de schouders eronder willen zetten en de handen uit de mouwen willen steken. Die open staan voor nieuwe ontwikkelingen en met een blik naar buiten met elkaar nieuwe kansen willen creëren. Samen dingen tot stand brengen is hier heel normaal.

Feiten & Cijfers

  • Top 5 Economische toplocatie van Nederland (Elsevier)
  • 650.000 inwoners
  • 310.000 arbeidsplaatsen
  • Arbeidsparticipatie 73%
  • Toegevoegde waarde bedrijfsleven € 18,7 miljard
  • 76% van bedrijven is een familiebedrijf
  • Werkloosheidspercentage onder landelijk gemiddelde
  • 73% van de beroepsbevolking woont en werkt in eigen regio

Evenementen

Kijk voor het laatste nieuws en komende bijeenkomsten voor ondernemers die innoveren in de Regio Zwolle op http://www.kennispoortregiozwolle.nl/evenementen.html

Heeft u gevonden wat u zocht?