Hulp vanuit Urk

Dit is een oud bericht.

Dagelijks zien wij verschrikkelijke beelden voorbij komen over de oorlog in Oekraïne. Door de omstandigheden zijn veel Oekraïense burgers gevlucht. Een deel van deze vluchtelingen komt in Nederland terecht. De gemeente Urk wil haar steentje bijdragen in de opvang van de Oekraïense vluchtelingen.

We merken dat er op Urk erg wordt meegeleefd met de Oekraïense bevolking

Zo lopen er diverse initiatieven om geld of goederen in te zamelen. Daarnaast hebben we berichten ontvangen van inwoners die bereid zijn om Oekraïense vluchtelingen thuis op te vangen. Graag willen we aan deze inwoners meegeven dat de bemiddeling voor opvang thuis via Takecarebnb loopt (Steun Oekraïense vluchtelingen (vluchtelingenwerk.nl)). Heeft u vragen of initiatieven om Oekraiënse vluchtelingen op wat voor manier dan ook te helpen? Mail dan naar: oekraine@urk.nl

Oekraïense vluchtelingen worden bij verblijf in onze gemeente ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP)

Deze inschrijving is ook nodig als Oekraïners bij particulieren verblijven. Deze inschrijving in het BRP gebeurt bij de gemeente. Meld u dus bij de gemeente als er Oekraïense vluchtelingen bij u verblijven en schrijf ze in bij Burgerzaken. Vul eerst digitaal het intakeformulier in. Dit formulier staat op onze website https://www.urk.nl/verhuizen-naar-nederland/ . Door te klikken op ‘maak een afspraak’ kan het formulier ingevuld worden en wordt het digitaal naar Burgerzaken gestuurd. Burgerzaken neemt daarna contact op.