Wij zijn op zoek naar een Beleidsmedewerker wonen voor 36 uur per week.

Urk vooruit

Urkers willen vooruit. Als dat niet meer lukt op de oude en vertrouwde manier, bedenken zij iets nieuws. Innoveren. Vallen en weer opstaan. Zo gaat het door de eeuwen heen.

Stilstaan is geen optie. Urk groeit en ontwikkelt mooie woonwijken, moderne bedrijventerreinen en investeert volop in haar jongeren. Als je houdt van aanpakken dan is werken op Urk een prachtige uitdaging!

Wat ga je doen?

De afgelopen jaren is er veel gebeurd op de woningmarkt. De woningmarkt staat steeds meer onder druk. Starters kunnen door gebrek aan aanbod en gestegen prijzen moeilijk aan een woning komen en voor senioren zijn er onvoldoende doorstroommogelijkheden.

Je draagt zorg voor de periodieke actualisatie van het Woonwensen- en leefbaarheidsonderzoek. Daarnaast analyseer je bevolkings- en huishoudensprognoses en draagt zorg voor de periodieke actualisatie van data in de vorm van een Monitor Wonen.

Jij verweeft nieuwe specifieke woonopgaven zoals huisvesting voor arbeidsmigranten binnen het beleid.

Je monitort de woningbouwprestaties binnen de verschillende gebiedsontwikkelingsprojecten. Je voert overleg en stelt 'Prestatieafspraken’ op met de woningcorporaties en huurdersvertegenwoordiging. Verder draag je zorg voor de totstandkoming van nieuwe beleidsinstrumenten, zoals de Huisvestingsverordening, Doelgroepenverordening en Starterslening. Je bereidt in samenwerking regionale overleggen voor rondom de thema’s wonen en wonen-werken Tot slot ben je ambtelijk vertegenwoordiger in regionale overleggen

Wat bieden wij?

Vind je een plezierige en uitdagende werkomgeving belangrijk? Wil je een goede balans tussen werk en privé? Dan zit je bij de gemeente Urk goed. Er is ruimte om thuis te werken en je uren flexibel in te vullen. Je werkt in een team met 7 collega’s, waarin hard werken en gezelligheid hand in hand gaan. Dat is Urk ten voeten uit. Onze organisatie biedt jou:

  • Een functie met impact op hbo-niveau bij een groeiende gemeente;
  • Alle ruimte om je verder persoonlijk te ontwikkelen;
  • Een salaris van maximaal € 5.247,00 bruto per maand (schaal 10);
  • Individueel keuzebudget 17,05%, flexibel in te zetten;
  • Een laptop, smartphone en thuiswerkplek;
  • Mogelijkheden om thuis te werken;
  • Vergoeding woon-werkverkeer € 0,23 per km.

Waar ga je werken?

De gemeente Urk is er voor haar inwoners. Als beleidsadviseur wonen maak je deel uit van het team ruimtelijke ordening binnen het Ruimtelijk Domein. Je werkt met moderne systemen. Binnen deze functie krijg je alle ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen.

Onze organisatie is groot genoeg voor ambities en uitdagingen en klein genoeg voor korte lijnen. Je hebt volop ruimte voor eigen initiatief en je krijgt veel verantwoordelijkheid.

Wie ben je en wat heb je in huis?

Je hebt een hbo-opleiding gevolgd die aansluit bij deze functie of haalt je kennis uit je jarenlange ervaring in een soortgelijke functie. Daarnaast heb je minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van wonen bij een overheidsorganisatie, een woningcorporatie of een andere organisatie op het gebied van bouwen en wonen.

Voor deze functie zijn we op zoek naar een verbinder. Iemand die leergierig is, bewust doet en een open houding heeft. Je beschikt daarnaast ook over gezonde portie lef. Je beschikt over een dienstverlenende houding, zowel naar je directe collega's, als naar het bestuur, inwoners en organisaties van Urk. Je kunt als het moet op de voorgrond treden, maar weet ook op de achtergrond te opereren en je leert snel met digitale werkprocessen om te gaan..

Wij willen graag kennis met jou maken!

Stuur je cv en motivatie naar sollicitaties@urk.nl. Deze vacature staat open tot we een geschikte kandidaat gevonden hebben. Na je sollicitatie ontvang je van ons binnen vijf werkdagen bericht of we je voor een gesprek uitnodigen. Wil je eerst de sfeer bij ons proeven? Mail of bel dan voor het maken van een koffie-afspraak met 0527-689868.  .

Drie mannen en een vrouw houden een tekening vast van een plattegrond

Wil je meer informatie?

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marijke van der Heijden, HR-adviseur. Vragen over de inhoud van de functie kun je stellen aan Willem Jan Wakker, manager Ruimtelijk Domein. Ze zijn te bereiken via telefoonnummer: 0527-689868.

Een VOG maakt onderdeel uit van de procedure. Bij indiensttreding word je beëdigd.
Al onze vacatures staan voor iedereen open. Gemeente Urk staat voor diversiteit en wil een inclusieve organisatie zijn. We geloven dat diversiteit laat groeien. Help jij mee de gemeente Urk groeien? We ontmoeten je graag!