UItzicht op de haven van Urk met boten.

Werken op het unieke Urk?

Karakteristiek, sociaal bewogen en ondernemend! Drie treffende kenmerken van onze gemeente met ruim 21.500 inwoners. Urk groeit hard, heeft veel ambities en kent veel uitdagingen. De groei is terug te zien in onze bevolkingsgroei en onze aanjagende rol bij de economische groei en ontwikkelingen binnen Flevoland. Ons werkloosheidscijfer is laag.

De te ontwikkelen hightech buitendijkse haven, maritiem bedrijventerrein Port of Urk, de start van het project Zeeheldenwijk, met ruim 1600 nieuwbouwwoningen stralen onze ambitie uit. 

Te grote projecten voor een kleine gemeente? Misschien, maar de groei vraagt er om! We pakken het gewoon op. Kortom, bij ons vind je dynamiek en volop ontwikkeling.

Om onze inwoners en ondernemers optimaal van dienst te zijn, houden we de lijnen kort, het werk efficiënt en de oplossingen professioneel. 

Wil jij een belangrijke rol spelen vanuit deze ambitieuze organisatie? Heb jij zin in een leuke uitdagende functie bij ons? Een functie waarin je jezelf kan door ontwikkelen in een breed scala aan onderwerpen binnen onze organisatie? Dan komen wij graag met jou in contact, solliciteer daarom naar de functie van: 

Beleidsmedewerker wonen

Functieschaal 10
Aantal uur36 uur

Waar kom je te werken? 

Met ongeveer 200 collega’s werken we samen in een prettige werkomgeving, waar waarden als verbinden, verantwoordelijkheid en vertrouwen belangrijk zijn. Je komt binnen onze organisatie te werken binnen het team ruimtelijke ordening.  

Het jaar 2022 staat in het teken van de doorontwikkeling van onze organisatie. Onze organisatie is groot genoeg voor ambities en uitdagingen en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid. 

Wat hebben wij jou te bieden

 • Een functie met impact op het unieke en dynamische Urk.  
 • Een salaris van maximaal  € 4.671,00 bruto per maand. 
 • Individueel keuzebudget 17,05%, flexibel in te zetten voor bijvoorbeeld extra verlof.
 • Flexibiliteit in werktijden voor een goede werk-privé balans. 
 • Alle ruimte om je verder persoonlijk te ontwikkelen. 
 • Een laptop, smartphone en thuiswerkplek in bruikleen. 
 • Alle ruimte om je verder te ontwikkelen.  
 • Werken in collegiaal team van 6 collega’s.  
 • Vergoeding woon-werkverkeer max. 60 km. enkele reis en € 0,19 per km. 
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 

Wat ga je doen in de functie?

De afgelopen jaren is er veel gebeurd op de woningmarkt. De woningmarkt staat steeds meer onder druk. Starters kunnen door gebrek aan aanbod en gestegen prijzen moeilijk aan een woning komen en voor senioren zijn er onvoldoende doorstroommogelijkheden. Recente prognoses laten zien dat de Urker bevolking blijft groeien, maar dat ook de vergrijzing toeneemt. Er zijn voor Urk nieuwe opgaven bijgekomen, zoals wonen met zorg en huisvesting voor arbeidsmigranten. Er dienen zich nieuwe woonopgaven aan die op dit moment niet of in beperkte mate verankerd zijn in het woonbeleid. Het woonbeleid van de gemeente Urk bestaat uit onderdelen die op verschillende momenten geactualiseerd worden. De verschillende onderdelen van het woonbeleid zijn: Monitor Wonen, Prestatie-afspraken, Woonwensen onderzoek, Strategische Woonvisie. Daarnaast voer je overleg en stelt prestatieafspraken op met de woningcorporaties en huurdersvertegenwoordiging. Ook lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en het onderhouden van verschillende beleidsinstrumenten zoals de huisvestingsverordening en de doelgroepenverordening.

  Wie ben jij en wat heb je in huis?

  We zijn een relatief kleine gemeente, met de uitdagingen van een grote stad. Met open houding staan we klaar voor wie ons nodig heeft. We halen het beste uit elkaar en zijn nooit uitgeleerd. Voor deze functie zijn we op zoek naar een verbinder. Iemand die leergierig is, bewust doet en een open houding heeft. Je beschikt daarnaast ook over gezonde portie lef Je beschikt over een dienstverlenende houding, zowel naar je directe collega's, als naar het bestuur, inwoners en organisaties van Urk. Je kunt als het moet op de voorgrond treden, maar weet ook op de achtergrond te opereren. Je bent representatief, flexibel, initiatiefrijk en zelfstandig en bent gewend om in een dynamische omgeving te werken. Je bent stressbestendig. Je communiceert zowel mondeling als schriftelijk helder. Je leert snel met digitale werkprocessen om te gaan. 

  Daarnaast beschik je over: 

  • Een afgeronde relevante Hbo-opleiding 
  • Enige ervaring op het gebied van wonen bij een overheidsorganisatie of bij een woningcorporatie of een andere organisatie op het gebied van bouwen en wonen is een pré. 

  Wij willen graag kennis met jou maken!

  Stuur je cv en motivatiebrief naar sollicitaties@urk.nl. Reageren kan tot en met 28 mei 2022. De briefselectie vindt plaats op woensdag 1 juni 2022. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 8 juni 2022.

  Luchtfoto van de Zeeheldenwijk op Urk in aanbouw

  Wil je meer informatie? 

  Voor procedurele vragen kun je contact opnemen met Geert van den Berg (HR-adviseur). Inhoudelijke vragen kun je stellen aan Willem Jan Wakker (manager Ruimtelijk Domein (beleid en advies). Ze zijn te bereiken via telefoonnummer: 0527-689868. 

   Een VOG maakt onderdeel uit van de procedure. Een assessment kan dat zijn. Bij indiensttreding vindt de beëdiging plaats.  
   Al onze vacatures staan voor iedereen open. Gemeente Urk staat voor diversiteit en wil een inclusieve organisatie zijn. We geloven dat diversiteit laat groeien, help jij mee de gemeente Urk groeien en herken jij jezelf in de vacature? We ontmoeten je graag!