Wij zijn op zoek naar een Beleidsmedewerker Duurzaamheid (Energie) voor 36 uur per week.

Urk Vooruit

Urkers willen vooruit. Als dat niet meer lukt op de oude en vertrouwde manier, bedenken zij iets nieuws. Innoveren. Vallen en weer opstaan. Zo gaat het door de eeuwen heen. 

Stilstaan is geen optie. Urk groeit en ontwikkelt mooie woonwijken, moderne bedrijventerreinen en investeert volop in haar jongeren. Als je houdt van aanpakken dan is werken op Urk een prachtige uitdaging!

Wat ga je doen?

De beleidsmedewerker duurzaamheid binnen het team Duurzaamheid die ons komt versterken zal verantwoordelijk zijn voor voornamelijk het thema energie. Het gaat dan met name om de meer inhoudelijke energievraagstukken. De sociale vraagstukken op het gebied van energie liggen grotendeels bij een andere collega. Gezamenlijk werk je aan het thema energie. Zonder volledig te zijn, hierbij enkele projecten waar je aan kan denken;

 • Participeren in de Regionale Energie Strategie Flevoland;
 • Vervolgonderzoeken uitvoeren vanuit de Transitievisie Urk;
 • Opstellen van het wettelijk verplichte Programma Warmte (2026-2030) voor de gemeente Urk;
 • Sparringpartner voor de lokale woningbouwvereniging;
 • Deelnemen in projectgroepen voor  het unieke Warmtenet Urk

Je doet dit niet alleen. Je kunt gebruik maken van veel kennis in regionale samenwerkingen: DUN (Dronten, Urk en Noordoostpolder), Flevoland, Regio Zwolle.

Je bent graag breed actief op het gebied van energie en draait je hand er niet voor om, om iets anders binnen de duurzaamheidsopgave op te pakken.

Ondanks dat we iemand zoeken die mee kan praten over de technische kant van het energievraagstuk, zoeken we echte een generalist op dit gebied. Iemand die het uit kan leggen aan zowel vakmensen als leken.

Wat bieden wij?

Vind je een plezierige en uitdagende werkomgeving belangrijk? Wil je een goede balans tussen werk en privé? Dan zit je bij de gemeente Urk goed. Er is ruimte om thuis te werken en je uren flexibel in te vullen. Je werkt in een team met 5 collega’s, waarin hard werken en gezelligheid hand in hand gaan. Dat is Urk ten voeten uit. Onze organisatie biedt jou: 

 • Een functie met impact op hbo-niveau bij een groeiende gemeente;
 • Alle ruimte om je verder persoonlijk te ontwikkelen;
 • Een salaris van maximaal € 5.009 bruto per maand (schaal 10);
 • Individueel keuzebudget 17,05%, flexibel in te zetten;
 • Een laptop, smartphone en thuiswerkplek;
 • Mogelijkheden om thuis te werken;
 • Vergoeding woon-werkverkeer € 0,23 per km.

Waar ga je werken?

De gemeente Urk is er voor haar inwoners. Als beleidsmedewerker duurzaamheid maak je deel uit van het team Duurzaamheid binnen het Ruimtelijk Domein. Binnen het team verdelen we onderling de taken. We werken volgens het Uitvoeringsprogramma duurzaamheid 2024-2028. Maar dit is zeker niet in beton gegoten. Duurzaamheid is continue in ontwikkeling, dus zo ook onze werkzaamheden. Onderwerpen als monitoring, communicatie, bewustwording, onderwijs etc. zijn overkoepelende taken die wij voor alle duurzaamheidsthema's uitvoeren. Binnen deze functie krijg je alle ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen.

Onze organisatie is groot genoeg voor ambities en uitdagingen en klein genoeg voor korte lijnen. Je hebt volop ruimte voor eigen initiatief en je krijgt veel verantwoordelijkheid.

Wie ben je en wat heb je in huis?

Je hebt een hbo-opleiding gevolgd of haalt je kennis uit je jarenlange ervaring in een soortgelijke functie. Daarnaast heb je affiniteit met het onderwerp duurzaamheid en dan vooral met energie. Je bent bereid je voor deze functie in dit vakgebied te verdiepen en waar nodig een opleiding te volgen. Voor deze functie zijn we op zoek naar een verbinder met sterke communicatieve vaardigheden. Iemand die leergierig is en een open houding heeft. Je kunt als het moet op de voorgrond treden, maar weet ook op de achtergrond te opereren.

Wij willen graag kennis met jou maken!

Stuur je cv en motivatie naar sollicitaties@urk.nl. Reageren kan tot en met zaterdag 6 april 2024. Wil je eerst de sfeer bij ons proeven? Mail of bel dan voor het maken van een koffie-afspraak.

Wil je meer informatie?

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marijke van der Heijden, HR-adviseur.  Vragen over de inhoud van de functie kun je stellen aan Willem Jan Wakker, manager Ruimtelijk Domein.

Ze zijn te bereiken via telefoonnummer: 0527-689868 of per mail  sollicitaties@urk.nl

Een VOG maakt onderdeel uit van de procedure. Bij indiensttreding word je beëdigd.
Al onze vacatures staan voor iedereen open. Gemeente Urk staat voor diversiteit en wil een inclusieve organisatie zijn. We geloven dat diversiteit laat groeien. Help jij mee de gemeente Urk groeien? We ontmoeten je graag!
Team duurzaamheid