Urk vooruit

Urkers willen vooruit. Als dat niet meer lukt op de oude en vertrouwde manier, bedenken zij iets nieuws. Innoveren. Vallen en weer opstaan. Zo gaat het door de eeuwen heen.

Stilstaan is geen optie. Urk groeit en ontwikkelt mooie woonwijken, moderne bedrijventerreinen en investeert volop in haar jongeren. Als je houdt van aanpakken dan is werken op Urk een prachtige uitdaging!

Adviseur Zorg en Veiligheid

32 - 36 uur per week

Wat ga je doen? 

In deze boeiende en uitdagende functie kun je echt het verschil maken voor de samenleving. Je maakt namelijk beleid op complexe en uitdagende vraagstukken.

Jij zorgt samen met een groot aantal partijen in het zorg- en veiligheidsdomein voor een beleidsmatige aanpak op o.a. de (sociale) overlast met als doel het laten toenemen van (het gevoel) van veiligheid. Je voert regie op complexe veiligheids- en zorgdossiers en analyseert de (kwetsbare) doelgroep. En dat alles met het doel om  patronen van zorgmijding, dreiging van de eigen of andermans veiligheid, overlast en /of criminaliteit te doorbreken en toe te werken naar de juiste zorg en ondersteuning. 

Thema’s waar je in je werk (beleids)verantwoordelijk voor bent zijn o.a. lokale persoonsgerichte aanpak, groepsaanpak, Top X, huiselijk geweld en kindermishandeling (o.a. Veilig Thuis, Stop Huiselijk Geweld), het tijdelijk huisverbod, mensenhandel, discriminatie en radicalisering. Maar ook de uitvoering van de Wet verplichte GGZ.

Je werkt zowel intern als extern domein overstijgend samen met diverse partijen in het zorg- en veiligheidsdomein. Je vertegenwoordigt de gemeente daarbij ook in regionale werkgroepen (zoals Veilig Thuis en Zorg en Veiligheid)  en neemt deel aan de Jeugd & Signaleringstafel.

  Wat bieden wij?

  Vind je een plezierige en uitdagende werkomgeving belangrijk? Wil je een goede balans tussen werk en privé? Dan zit je bij de gemeente Urk goed. Er is ruimte om thuis te werken en je uren flexibel in te vullen. Je werkt in een klein team met 5 collega’s. Bij ons gaan hard werken en gezelligheid hand in hand. Dat is Urk ten voeten uit. Onze organisatie biedt jou:  

  • Een functie met impact bij een groeiende en ambitieuze gemeente. 
  • Alle ruimte om je verder persoonlijk te ontwikkelen. 
  • Een salaris van minimaal € 2.865,00 en maximaal € 4.671,00 bruto per maand (functieschaal 10).
  • Individueel keuzebudget 17,05%, flexibel in te zetten. 
  • Een laptop, smartphone en thuiswerkplek. 
  • Een ruime vergoeding woon-werkverkeer en voor thuiswerken. 

  Waar ga je werken?

  De gemeente Urk is er voor haar inwoners. Als adviseur Zorg en Veiligheid maak je deel uit van het team Veiligheid binnen het domein Dienstverlening en Veiligheid. Deels verricht je ook werkzaamheden voor het Sociaal Domein waarmee een sterke verbinding bestaat. Er wordt van je verwacht dat je met dit domein intensief de samenwerking zoekt. Juist wanneer preventie en zorg het terrein van Veiligheid raken. 

  Onze organisatie is groot genoeg voor ambities en uitdagingen en klein genoeg voor korte lijnen. Je hebt volop ruimte voor eigen initiatief en je krijgt veel verantwoordelijkheid. 

  Wie ben jij en wat heb je in huis?

  Je bent het best te beschrijven als verbindend en overtuigend. En om het af te maken ben je omgevingsbewust en kunt domein overstijgend werken met oog voor een ieders belang. Jij staat als adviseur Zorg en Veiligheid stevig in je schoenen. Je communiceert open en duidelijk en je kunt goed schakelen in verschillende omgevingen en tussen de verschillende niveau ’s.

  Je bent in staat om een vervelende boodschap te brengen waarbij je tegelijkertijd ook de samenwerking op gang houdt. Werken onder tijdsdruk gaat jou goed af, zowel in teamverband als individueel. Binnen een hectische werkomgeving ben jij in staat om te regisseren en te plannen en organiseren. Daarnaast heb je oog voor en affiniteit met de politieke en bestuurlijke impact van complexe casuïstiek.  

  Daarnaast heb je: 

  • Een afgeronde, relevante opleiding op hbo/wo niveau. 
  • Ruime kennis en ervaring binnen een soortgelijke functie, waarbij je samenwerkt met zorg- en veiligheidspartners. (Als deze ervaring ontbreekt, zien we graag in je sollicitatie terug waarom jij toch geschikt bent voor deze functie.)
  • Kennis over de inzet van bestuurlijke maatregelen .
  • Actuele kennis over relevante wet- en regelgeving. 
  • Kennis en ervaring met het werken met kwetsbare personen, zoals jeugd en/of personen met onbegrepen gedrag is een pre. 

  Wij willen graag kennis met jou maken!

  Stuur je cv en motivatiebrief naar sollicitaties@urk.nl. Reageren kan tot en met 28 januari  2023. Wil je eerst de sfeer bij ons proeven? Mail of bel dan voor het maken van een koffie of thee afspraak. 

  4 collega's staan op een rij in het gemeentehuis van Urk

  Wil je meer informatie?

  Vragen over de inhoud van de functie kun je stellen aan Jan Bos, manager dienstverlening en veiligheid. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Geert van den Berg, HR-adviseur. Beiden zijn te bereiken via telefoon 0527-689868

  Een VOG maakt onderdeel uit van de procedure. Bij indiensttreding word je beëdigd.
  Al onze vacatures staan voor iedereen open. Gemeente Urk staat voor diversiteit en wil een inclusieve organisatie zijn. We geloven dat diversiteit laat groeien. Help jij mee de gemeente Urk groeien? We ontmoeten je graag!