Urk mooi houden voor onze kinderen en kleinkinderen. Dat willen we allemaal. De gemeente werkt daarom aan een duurzaam Urk in 2050. De eerste stap is een plan om alle huizen en gebouwen op Urk -net als vroeger- weer aardgasvrij te maken. U kunt hier als bewoner van Urk over meedenken.

Bekijk hier het filmpje(externe link)

De transitievisie warmte

Om de huizen op Urk toekomstbestendig te maken, werkt de gemeente de komende maanden aan een plan: de Transitievisie Warmte. Hierin staat hoe Urk in 2050 aardgasvrij kan worden: welke duurzame warmteoplossing het beste past en wanneer een wijk kansrijk is om van het aardgas af te gaan. Iedere wijk op Urk is immers anders. En bij iedere wijk passen andere mogelijkheden.

Denk en doe mee

We nodigen iedereen op Urk uit om mee te helpen. Geef ons uw ideeën hierover door via duurzaam@urk.nl. Ook kunt u zich aanmelden voor meedenkbijeenkomsten via hetzelfde mail adres.

U kunt zelf al aan de slag gaan met uw huis! Bijvoorbeeld door te starten met goed isoleren, dan profiteert u meteen van een comfortabel huis. Kijk op de website van het Energieloket(externe link)  voor meer informatie, of bezoek het energieloket Urk in het gemeentehuis.

Infographic aardgasvrij Urk in 2050