Zorgboerderij De Bosrand ontvangt een investeringssubsidie

Dit is een oud bericht.

Maandag 8 november 2021 heeft wethouder Freek Brouwer een werkbezoek aan zorgboerderij De Bosrand aan de Vormtweg op Urk gebracht. Tijdens dit bezoek heeft hij een cheque overhandigd met een investeringssubsidie ter waarde van € 4500,- voor de realisatie van een duurzame kas.

Wethouder Freek Brouwer overhandigt een cheque met een investeringssubsidie aan bewoners van zorgboerderij De Bosrand.

Stichting De Vrienden van de Bosrand is opgericht door vrijwilligers van zorgboerderij De Bosrand. Enkele maanden geleden heeft de stichting het initiatief genomen om een duurzame kas te realiseren voor de zorgboerderij.
De kas is een mooie aanvulling binnen de dagbesteding omdat er het hele jaar activiteiten zijn. Naast de activiteiten maken de deelnemers van dichtbij mee hoe alles duurzaam en ecologisch groeit en bloeit. Maar ook het plukken en verwerken van de oogst wordt door de deelnemers gedaan. Gezond eten is daarnaast ook een belangrijke doelstelling voor de deelnemers. Daar draagt deze duurzame kas aan bij.

De totale realisatiekosten van deze duurzame kas zijn  €52.540,- De gemeente draagt daar dus een investeringssubsidie aan bij. Inmiddels hebben de initiatiefnemers al € 30.000,- ingezameld via fondsen, subsidies en donaties. Voor het resterende bedrag zijn fondsen en bedrijven benaderd en worden acties op touw gezet.