Visscher Seafood breidt uit op industrieterrein Lemsterhoek

Dit is een oud bericht.

Op donderdag 4 november 2021 ondertekenden wethouder Gerrit Post namens de gemeente Urk en Tim Brouwer namens Visscher Seafood een overeenkomst over de uitbreiding van Visscher Seafood. Het bedrijf op industrieterrein Lemsterhoek breidt uit met een oppervlak van 2800 m2. In de overeenkomst is ook geregeld dat er extra parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Visscher Seafood kan niet alle extra parkeerplaatsen op eigen terrein realiseren. Daarom worden er extra openbare parkeerplaatsen gerealiseerd op grond van het Waterschap Zuiderzeeland, ten oosten van Visscher Seafood.

Op de foto: wethouder Gerrit Post en Tim Brouwer, ceo van Visscher Seafood ondertekenen overeenkomst voor uitbreiding Visscher Seafood
Wethouder Gerrit Post en Tim Brouwer, ceo van Visscher Seafood ondertekenen overeenkomst voor de uitbreiding van Visscher Seafood.

Uitbreiding

Visscher Seafood geeft aan dat door de nieuwbouw efficiënter gewerkt kan worden omdat er een betere werkomgeving gecreëerd wordt voor het personeel in de productie als op kantoor. Ook kan er meer waarde aan het product toegevoegd worden. Tim Brouwer van Visscher Seafood: “In ons bedrijf werken meer dan 70 mensen in vaste dienst en ongeveer 30 tot 50 flexibele krachten. Naar verwachting neemt het aantal arbeidskrachten de komende jaren toe door de verdere uitrol van de merken en het coördineren van de wereldwijde leverketen. We hebben een eigen biologische zalmkwekerij in Schotland en zijn de initiatiefnemer van een duurzaam aquacultuur project in Noorwegen, onder de merknaam Varlaks”.

Verdere revitalisering Lemsterhoek

Wethouder Gerrit Post vervolgt: "Visscher Seafood zet met dit fraaie ontwerp een belangrijke stap naar de verdere revitalisering van het oudste bedrijventerrein Lemsterhoek op Urk. Ik ben er trots op dat een bedrijf hierin koploper is. Een mooi voorbeeld van samenwerking: Waterschap Zuiderzeeland is akkoord gegaan met de locatie en het technisch ontwerp van het nieuwe parkeerterrein. Visscher Seafood draagt zorg voor de financiering van de parkeerplaatsen".