Vestigingsmogelijkheden

Bedrijventerreinen

De gemeente Urk beschikt over 3 bedrijventerreinen. Dit zijn:

  • Lemsterhoek
  • Kamperhoek
  • Zwolsehoek

Daarnaast zijn er 2  bedrijventerreinen in ontwikkeling. Overgangszone Zeeheldenwijk en Port of Urk. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor bedrijfsvestiging?

Neem dan contact op met André de Vries via telefoonnummer 0527-689868 of mail naar bedrijfsgrond@urk.nl 

Start gronduitgifte Overgangszone Zeeheldenwijk

De Zeeheldenwijk wordt een complete wijk met niet alleen woningen, maar ook allerlei voorzieningen en bedrijvigheid. De gemeente start vandaag de gronduitgifte van de Overgangszone. Deze strook met bedrijven ligt langs de Michiel de Ruyterallee en vormt de overgang van de Zeeheldenwijk naar het bestaande bedrijventerrein Zwolsehoek.

De kavels die de gemeente op de markt brengt, bieden ruimte aan verschillende soorten bedrijven. Showroom gerelateerde bedrijvigheid (PDV/GDV): Detailhandelsbedrijven met showroom die zich met hun activiteiten in hoofdzaak richten op woning-, kantoor- en/of tuininrichting komen als eerste in aanmerking. Verder is er ruimte voor indoor leisure (zoals een bowlingbaan of een sportschool), kantoren en overige bedrijvigheid die past in het bestemmingsplan. De kavels zijn minimaal ca. 1.375 m² groot. De gemeente maakt op basis van alle inschrijvingen en benodigde oppervlakte een kavelverdeling, waarna toewijzing en uitgifte plaatsvindt.
 

Het inschrijfproces

Alle informatie over het inschrijfproces is te vinden op de website van de Zeeheldenwijk. Als u ondernemer bent en interesse heeft om uw bedrijf in de Zeeheldenwijk te vestigen, is het belangrijk dat u alle uitgiftedocumenten doorneemt en weet welke stukken u moet aanleveren.

Inschrijven op de bedrijfskavels van de Overgangszone is mogelijk tot en met vrijdag 9 februari 2024.

Inschrijving bedrijfsgrond Port of Urk

Voor kavels in deelgebieden 1.1A en 1.1D kunt u zich nog inschrijven. Toewijzing vindt plaats op volgorde van binnenkomst van complete inschrijvingen.

Alle informatie over het inschrijfproces is te vinden op de website van Port of Urk. Voordat u zich inschrijft, is het belangrijk dat u alle uitgiftedocumenten doorneemt en weet welke stukken u moet aanleveren. De inschrijving voor de kavels 1.1B, 1.2A, 1.2B, 1.2C en 1.2D is gesloten.

Port of Urk 

Klik op bovenstaande afbeelding om naar de website van Port of Urk te gaan.

Meer informatie vindt u op de website van Port of Urk.