Toekomstige brede school kloppend hart van Zeeheldenwijk

Dit is een oud bericht.
Op de foto v.l.n.r.: Wethouder Gerrit Post, Willem Pansier, voorzitter bestuur schoolvereniging Rehoboth, Annette Woord, voorzitter Stichting Peuterspeelzaal Urk, Aart Reussing, directeur bestuurder Zonnebloemschool en wethouder Nathanaël Middelkoop.

De gemeente Urk en de besturen van schoolvereniging Rehoboth, de Zonnebloemschool en de peuterspeelzaal gaan gezamenlijk in de Zeeheldenwijk een nieuwe brede school realiseren. Vandaag (dinsdag 9 maart) hebben de wethouders G. Post jr en P.N. Middelkoop en onderwijspartners de intentieovereenkomst ondertekend in het gemeentehuis van Urk.

Op dit moment worden de plannen samen met betrokken partijen verder uitgewerkt. De brede school zal uiteindelijk opvang bieden aan rond de 500 kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. De brede school wordt gebouwd in de eerste fase van de Zeeheldenwijk en komt vlakbij de kinderboerderij.

Met deze overeenkomst benadrukken de schoolbesturen en de gemeente Urk hun samenwerking en het is de start om met elkaar verder na te denken over hoe deze brede school gerealiseerd kan worden. Wethouder Post vindt de brede school een aanwinst voor Urk. “Het is een plek waar voorzieningen voor kinderen samenkomen. Daarmee kunnen we de ontwikkeling van Urker kinderen extra stimuleren.” Ook wethouder Middelkoop is positief over de gezamenlijke voorbereiding van een brede school. “Een brede school staat voor kennisdelen, inspiratie opdoen en ervaringen uitwisselen waarin de ontwikkeling van het kind centraal staat. Onderwijs en kinderopvang vullen elkaar prachtig aan.”

De verwachting is dat de brede school in 2024 In gebruik genomen wordt.