De regels op het strand

Dit is een oud bericht.

Op mooie dagen trekken de stranden Staverse Kade en Westhaven  op Urk veel recreanten. Om te zorgen dat iedereen een fijne tijd heeft en het veilig blijft, zijn er strandregels. Toezichthouders kunnen ter plekke controleren of iedereen zich aan de regels houdt.

Parkeren

Hulpdiensten zoals ambulance of politie moeten altijd vrije toegang hebben tot het strand. Fietsen en scooters moeten daarom alleen in de vakken met dranghekken worden geparkeerd.

Zwemmen

Op strand Staverse Kade kunt u zwemmen binnen de rood-witte drijflijn. De drijflijn wordt elk jaar in mei geplaatst. Zwemmen is altijd op eigen risico. Let een beetje op elkaar, voor uw eigen veiligheid en die van een ander.

Varen

Voor de veiligheid van zwemmers, mag je alleen varen, (plank)zeilen, jetskiën en andere vormen van watersport uitoefenen buiten de derde afscheiding vanaf het strand. 

Barbecueën en kampvuur

Het is toegestaan vanaf 18.00 uur op het “kleine strandje” een kampvuurtje te stoken in de daarvoor geplaatste tonnen en te barbecueën. Dit is niet toegestaan op het grote strand.

Afval

Houd het strand netjes. Deponeer je afval in de afvalbakken of neem het mee om op een andere plek weg te gooien. Glas hoort niet op het strand en is zelfs gevaarlijk, zeker voor kinderen op blote voeten.

Alcohol

Alcohol drinken of een flesje of blikje alcohol houdende drank meenemen naar het strand is niet toegestaan.

Vissen

Het is niet toegestaan te vissen op het strand.

Kamperen

Kamperen is niet toegestaan.

Honden

Honden zijn niet toegestaan op het strand. Kijk hier voor alle regels voor hondenbezitters.