Spoeddebat zorgt voor scherpte in de koers

Dit is een oud bericht.

“Het zicht van de haven is er nog niet in deze moeilijke periode voor Urk. Maar wat deze avond wel duidelijk heeft gemaakt is dat alle raadsleden samen met het gehele college koers willen houden,” aldus burgemeester Cees van den Bos. “Daar ben ik de Raadsleden ook dankbaar voor. Voor het herbevestigde vertrouwen in het beleid dat wij als gemeente voeren.”

“Als de bemanning van een schip een storm op zee trotseert, dan komen ze als bemanning nog sterker uit de strijd. Dat gevoel heb ik ook voor wat betreft de koers die we gezamenlijk moeten gaan varen de komende tijd,” gaat de burgemeester verder. 

“Natuurlijk is er op constructief kritische wijze aandacht geweest voor de verschillen in onze raad. Soms zelfs op het scherpst van de snede. Maar juist door aandacht te hebben voor de verschillen binnen onze Raad, en daarmee ook in onze samenleving, komen we samen verder. Als burgemeester vind ik dat we met elkaar openlijk het debat mogen en moeten blijven voeren over de maatregelen. Reflectie, transparantie en eerlijkheid zorgen voor eensgezindheid. Dat hebben we als gekozen volksvertegenwoordigers nodig om de Urker gemeenschap verder richting te geven.” 

“Want we zijn er nog niet,” gaat burgemeester Van den Bos verder. De komende tijd gaan de gemeente en de lokale gemeenschap door met een eensgezinde en preventieve aanpak. “Alleen als iedereen de schouders er onder zet, komen we in deze zware tijd er beter uit als Urker gemeenschap. Ik dank alle ouders die samen met hun gezinnen de avondklok na hebben geleefd en roep hen op dit de komende weken voort te zetten. Ik hoop ook dat aankomend weekend weer veel Urkers en raadsleden meedoen met de ouderwacht. Op deze manier zijn we samen met de inspanning van politie, OM en gemeente als samenleving verantwoordelijk voor een veilig Urk.”