Rijbewijs vanaf 1 november ook online te verlengen

Dit is een oud bericht.

Verloopt uw rijbewijs binnenkort? Of wilt u uw rijbewijs met een categorie uitbreiden? Vanaf 1 november kunt u ook online uw rijbewijs verlengen of uitbreiden.

De gemeente Urk doet mee met een landelijke proef van de RWD (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Online aanvragen bespaart u een extra bezoek aan het gemeentehuis én de gemeente zet hiermee weer een stap in het verbeteren van haar dienstverlening. En natuurlijk kunt u altijd op afspraak uw rijbewijs op het gemeentehuis verlengen.

Rijbewijs in een broekzak

Zo verlengt u online uw rijbewijs

  1. Laat een pasfoto maken bij een door RDW erkende fotograaf. In de gemeente Urk zijn de volgende goedgekeurde fotografen:
    • Foto Luuk Schudde, De Hofstee 2
    • V.O.F. Mars (DA), Ransuil 59
  2. Neem uw huidige rijbewijs mee.
  3. De fotograaf verstuurt uw pasfoto en handtekening beveiligd en digitaal naar RDW. Binnen een paar minuten krijgt u een e-mail.
  4. Volg de instructies in de e-mail en vraag uw rijbewijs aan bij het RDW. U heeft hierbij de DigiD-app met ID-check nodig en de app van uw bank om te betalen met iDeal.
  5. U ontvangt een e-mail dat het rijbewijs voor u klaarligt bij het gemeentehuis. Maak via onze website een afspraak om het nieuwe rijbewijs af te halen.

Let op

Een eerste rijbewijs kunt u alleen met een afspraak op het gemeentehuis aanvragen.

 Eerste rijbewijs aanvragen