Mit eenkanger, groos op Urk!

Dit is een oud bericht.

Het kon weer, gelukkig. Waarom? Omdat het afgelopen weekend rustig bleef. Geen onrust, geen vernielingen en geen berichten in de (landelijke) media. Gewoon een lekker rustig weekend. Met tijd voor het gezin, tijd voor elkaar. Dank dat het kon. Fijn dat jullie massaal gehoor gaven aan deze oproep.

Veel voorwerk

Want die rust kwam niet vanzelfsprekend. Daarvoor waren vele, vele gesprekken nodig.door ouders, ouderwacht, kerken, onderwijs en ondernemers. Er waren vele voorbereidingen nodig. Door boa's, wijkagenten, politie, openbaar ministerie en vele anderen. Ook De Grote Sint & Oud Urk Bingo droeg bij aan de rust op straat. Alle hulp was nodig en dat werkte: van de bingo tot de 70 uitgedeelde lasten onder dwangsom aan de grootste relschoppers.

Veel dank

Dank aan iedereen die heeft meegedragen aan dit rustige weekend. Laten we dat volhouden: komend weekend en de rest van de toekomst. Blijf daarom in gesprek met elkaar. Maak je zorgen kenbaar en toon begrip voor elkaars standpunten. Laat het geweld buiten Urk en los problemen samen op. Houd samen Urk zoals afgelopen weekend. Wij kunnen dat.

Mit eenkanger, groos op Urk!

Nogmaals dank,
Gemeente Urk