UItzicht op de haven van Urk met boten.

Werken op het unieke Urk?

Karakteristiek, sociaal bewogen en ondernemend! Drie treffende kenmerken van onze gemeente met ruim 21.500 inwoners. Urk groeit hard, heeft veel ambities en kent veel uitdagingen. De groei is terug te zien in de bevolkingsgroei en de aanjagende rol bij de economische groei en ontwikkelingen binnen Flevoland. De te ontwikkelen hightech buitendijkse haven, maritiem bedrijventerrein, de start van een project met ruim 1600 nieuwbouwwoningen stralen onze ambitie uit. 

Te grote projecten voor een kleine gemeente? Misschien, maar de groei vraagt er om! We pakken het gewoon op. Kortom, bij ons vind je dynamiek en volop ontwikkeling.

Bij ons is ruimte voor een

Financieel adviseur

Zowel ervaren, als startende (net afgestudeerde) kandidaten zijn welkom om te reageren.

Salaris 36 uurTussen € 2.865 (aanloopschaal) en € 4.671 (functieschaal) 
Aantal uur36 uur
ArbeidscontractHet gaat om vaste formatie. Het eerste jaar is tijdelijk, met uitzicht op vast.
Individueel keuzebudget17,05% vrij te besteden

Wat hebben wij jou te bieden

 • Een functie met impact op het unieke en dynamische Urk
 • Flexibiliteit in werktijden voor een goede werk-privé balans
 • Mogelijkheid om thuis te werken. Ook na de Coronatijd blijven we deels thuis werken.
 • Alle ruimte om je verder te ontwikkelen
 • Werken in collegiaal team van 7 collega’s
 • Vergoeding woon-werkverkeer max. 60 km enkele reis van € 0,19 per km

Waar kom je te werken?

Je komt binnen onze organisatie te werken bij het team Planning & Control en Financieel beleid binnen het domein Bedrijfsvoering. Het jaar 2022 staat in het teken van een doorontwikkeling van onze organisatie. Daarbij wordt projectmatig meer aandacht gegeven aan zelfontwikkeling, programmatisch- en projectmatig werken, in- en externe samenwerking en de groei van Urk.

Onze organisatie is groot genoeg voor ambities en uitdagingen en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid.

  Wat ga je doen in de functie?

  Je wordt als vaste adviseur verbonden met een manager en de projecten / medewerkers die daar onder vallen. Je bent voor deze manager een belangrijke sparringpartner en adviseert binnen het bedrijfsonderdeel in de volle breedte. Je beantwoordt vragen en ondersteunt de medewerkers bij financiële vragen.

  Samen met het team ben je verantwoordelijk voor de P&C-cyclus. Je bewaakt en beoordeelt budgetten en overlegt hierover met de budgethouders. Je draagt in de volle breedte bij aan het tot stand komen van de P&C-instrumenten, waarbij in jouw functie de  nadruk ligt op het werk voor de Jaarrekening.

  Je volgt ontwikkelingen op het terrein van financiën en maakt van knelpunten een kans om ons financieel beleid te verbeteren. Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van beleid. Daarnaast ga je aan de slag met je eigen aandachtsgebieden, passend bij het domein dat je adviseert, of bij je eigen interesses en competenties.

   Wie ben jij en wat heb je in huis?

   Het professioneel en overtuigend adviseren zit in je DNA. Als je net bent afgestudeerd, dan mag je hierin begeleiding verwachting, maar je hebt voor jezelf al wel een beeld hoe je als adviseur staat in je vak.

   Een gemeente werkt met het BBV (Besluit Begroting en Verantwoording Provincies en Gemeenten). Dit kent geen geheimen voor jou. Ook hier geldt dat je als starter wordt ingewerkt in de materie.

   Je bent analytisch en jouw analyses monden uit in heldere adviezen. Communicatief ben je sterk en in staat om mensen in beweging te krijgen. Vanuit je persoonlijk leiderschap geeft je invulling aan je rol en laat je ruimte over voor anderen waar nodig.

   Daarnaast beschik je over:

   • Hbo werk- en denkniveau op gebied van financiën
   • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden

   Wij willen graag kennis met jou maken!

   Al onze vacatures staan voor iedereen open. Gemeente Urk staat voor diversiteit en wil een inclusieve organisatie zijn. We geloven dat diversiteit laat groeien, help jij mee de gemeente Urk groeien en herken jij jezelf in de vacature? We ontmoeten je graag!

   Interesse?

   Stuur je CV en motivatiebrief naar sollicitaties@urk.nl. 

   Voor procedurele vragen kun je terecht bij Alie de Vries-Kramer (HR-adviseur),
   06-1341 0289. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Theo Stroo (manager Bedrijfsvoering), 06-8256 1297

   Een VOG is een vast onderdeel van onze procedure, een assessment kan dat zijn.
   Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.