DURF: Kunstenaars geven kleur aan het Wilhelminapark met unieke container beschildering

Dit is een oud bericht.

De winnende kunstenaars Geertjen, Heijltje en Boaz hebben de afgelopen weken met hun creativiteit een uniek kunstwerk op de DURF-container gezet. “Heijltje: Ik wilde hier heel graag aan mee doen. Dit gaat verder dan mijn dromen. Vandaar de tekst op de container: Beyond my dreams.” Samen met wethouder Freek Brouwer opende zij in het midden van vrienden en familie de kunstwerken op de container.

Dit project is een prachtige weerspiegeling van de artistieke vaardigheden en creativiteit van onze lokale jeugd” aldus Freek Brouwer. “Vol trots onthullen we de mooie beschilderingen op de DURF-container, die nu een levendig kunstwerk vormt in het hart van het Wilhelminapark.

Het creatieve proces: van papier naar container

De kunstenaars hebben een uitdagend proces doorlopen om hun ontwerpen op de containers te realiseren. Schetsen, bijschaven, aanpassen waren slechts enkele stappen in dit avontuur. Onder begeleiding van Stieneke Overbeek een ervaren mentor op het gebied van kunst en creativiteit, hebben Geertje, Heijltje en Boaz het formaatverschil tussen papier en container overwonnen. Stieneke: “Ruimte geven aan kleur! Daar ben ik trots op dat dit kan op Urk. De kunstenaars hadden de vrije hand. Zo zie je een zonnige kant, verrassende tekst en een stoere kant. Ik zou zeggen kom de container in het Wilhelminapark bekijken.”

Van idee naar realiteit: DURF container wedstrijd

De DURF container in het Wilhelminapark is nu een opvallend kunstwerk. In de container staan mountainbikes, steps en BMX fietsen. Jongeren krijgen binnen en buiten schooltijd les op deze fietsen. Als onderdeel van het DURF programma heeft de gemeente Urk, in samenwerking met partners en onder leiding van Stieneke, een wedstrijd uitgezet onder jongeren. Om de bruine container nieuw leven in te blazen. Een jury koos drie winnaars (Geertjen, Heijltje en Boaz), waarna zij aan de slag gingen met hun creatieve idee.

Programma DURF

Binnen het programma DURF werkt gemeente Urk samen met diverse partners aan een gezonde, veilige en kansrijke leefomgeving voor onze Urker jongeren. Dit doen we in nauwe samenwerking met de jongeren zelf en de mensen om hen heen.

Urk durft groos te zijn op wat mooi is en durft aan te pakken wat verbetering nodig heeft. Eensgezind en met respect voor elkaars verschillen.

Voor meer informatie kun je naar de website www.urkdurft.nl