Drieweekse afsluiting Urkerweg

Dit is een oud bericht.

Van maandag 27 februari 2023 tot en met zaterdag 18 maart 2023 wordt voor de herinrichting de Urkerweg afgesloten voor alle verkeer. Het gaat om het verkeer tussen de Ransuil en de bebouwde komgrens voorbij de Wilhelminalaan (ingang Oranjewijk) ter hoogte van de woonarken. Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 maart vindt er tevens groot onderhoud plaats tussen het Toppad en de Ransuil.

Wat betekent dit voor het verkeer?

 • Het autoverkeer wordt omgeleid via de Staartweg en Zuidwesterringweg bij Tollebeek. Volg hiervoor de tijdelijke borden. Autoverkeer richting de bedrijventerreinen Zwolsehoek en Kamperhoek kan via de Domineesweg en de A6 of Nagele rijden. Voor de verkeersveiligheid worden bij het afgesloten traject, in Tollebeek en bij de Karel Doormanweg verkeersregelaars ingezet om (sluip)verkeer te voorkomen.
 • De bussen van Connexxion rijden een aangepaste route. Om de verplichte aanrijtijden te halen, vervallen op de route Urk-Tollebeek de haltes:
  • Winkelcentrum Urkerhard
  • Ransuil
  • Urkerdwarspad
  • Urkerweg 46

Voor Urk wordt geadviseerd om op te stappen bij halte de Vlaak. De halte Sint Hubertusplaats in Tollebeek wordt tijdelijk iets verplaatst richting Tollebeek. De tijdelijke halte komt voor beide richtingen aan de kant van het tankstation tussen de rotondes op de Urkerweg in Tollebeek.  Plan uw reis een aantal dagen van tevoren via ov9292.nl.

Kinderboerderij de Stekplek en Buurthuis de Rots zijn met de auto alleen via de rotonde Ransuil via een bouwroute naar de parkeerplaats van de Rots bereikbaar. Kom daarom zoveel mogelijk op de fiets via de fietsingang aan de achterzijde van de Rots.

 • Fietsers kunnen via de al bestaande fietsomleiding blijven rijden.
 • De fietsroute tussen het bedrijventerrein Zwolsehoek en de Ransuil blijft via de Zwolsebrug open, met uitzondering van dinsdag 14 maart en woensdag 15 maart. Deze twee dagen is er een fietsomleiding via de Arie de Witbrug.
 • Van maandag 13 maart tot en met vrijdag 17 maart wordt de Urkerweg tussen het Toppad en Ransuil afgesloten voor autoverkeer. Fietsers kunnen er wel langs.

Genoemde data zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden.

Het laatste nieuws over verkeersmaatregelen en mogelijke wijzigingen via de KWS app

U kunt deze app gratis downloaden in de app- of playstore. Als u in de app zoekt op ‘Urk’, klikt op het project en klikt op ‘Volgen’, dan krijgt u automatisch bericht als er nieuws is en blijft u op de hoogte.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met gemeente Urk, tel. 0527 – 689868.