Burgemeester Cees van den Bos hervat werkzaamheden

Dit is een oud bericht.

Burgemeester Cees van den Bos van de gemeente Urk hervat op 30 augustus 2021 zijn werkzaamheden. Van Den Bos moest in mei zijn taken neerleggen toen Covid-19 bij hem was vastgesteld en hij een week later tevens een longontsteking opliep. Om volledig te kunnen herstellen werd Ineke Bakker benoemd tot waarnemend burgemeester.

Eind mei 2021 testte burgemeester Cees van den Bos positief op corona. Hij verbleef daarop in thuisquarantaine maar liep naast Covid-19 een longontsteking op. Op medisch advies bleef hij thuis.

Omdat het herstel langer duurde dan verwacht, benoemde Commissaris van de Koning in de provincie Flevoland Leen Verbeek op 10 juni jl. mevrouw Ineke Bakker tot waarnemend burgemeester. Zij was vanaf september 2019 al enige tijd waarnemer op Urk.

Van Den Bos is voldoende hersteld om zijn taken weer te hervatten. Dat gebeurt op maandag 30 augustus 2021. “Ik ben blij dat mevrouw Bakker, met haar ruime ervaring, mij heeft kunnen vervangen. En ik zie ernaar uit om met hernieuwde energie voor de inwoners van Urk aan de slag te gaan”, laat hij weten.