Wat is het?

U betaalt mee aan de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. U krijgt hiervoor een aanslag afvalstoffenheffing. U bent verplicht om deze afvalstoffenheffing te betalen, ook als u uw afval nooit meegeeft.

Wat kost het?

Gemac Groot

De afvalstoffenheffing voor huishoudens groter dan 3 personen, dan wel voor huishoudens kleiner dan 4 personen indien gebruik wordt gemaakt van een restafvalcontainer van 240 liter al dan niet in samenhang met een GFT-container van 140 liter. De kosten hiervoor bedragen € 340,00.

Gemac Klein

De afvalstoffenheffing voor huishoudens kleiner dan 4 personen indien gebruik gemaakt wordt van een restafvalcontainer van 140 liter al dan niet in samenhang met een GFT-container van 140 liter. De kosten hiervoor bedragen € 250,00.

Wilt u een extra 240 liter restcontainer, dan zijn de kosten hiervoor per jaar € 180,00.

Wilt u een extra 140 liter GFT-container, dan zijn de kosten hiervoor per jaar € 45,00.

(Let op: de ROVA brengt afleveringskosten in rekening) 

Grotere of kleinere container aanvragen?

Neem contact op met de gemeente via telefoon (0527-689868), e-mail of WhatsApp (0613567971) en geef uw naam, adres, telefoonnummer en de container die omgeruild moet worden, door.

Wat moet ik doen?

U betaalt de afvalstoffenheffing.

Wilt u bezwaar maken?

Als u het niet eens bent met de afvalstoffenheffing, dan kunt u bezwaar maken. Om bezwaar te maken dient u in te loggen met DigiD. Hebt u nog geen DigiD? Vraag dan eerst een DigiD account aan.

digid logo

Heeft u gevonden wat u zocht?