De schadekosten, veroorzaakt tijdens de jaarwisseling van 2023-2024, komen uit op €15.950,00. Daarmee is voor het tweede jaar op rij een daling te zien.

Elk jaar na Oud en Nieuw neemt de gemeente de schade op. Tijdens de jaarwisseling van 2022-2023 kwam dat op 35.000 euro. Het jaar daarvoor, 2021-2022, eindigde met een rekening van 50.000 euro. ,,In deze daling zie je terug dat Urk zaken durft aan te pakken die verbetering nodig hebben. Wees daar samen groos op en houd die dalende lijn vast’’, moedigt burgemeester Cees van den Bos aan.

Illegaal feest, veel drank

Tijdens de jaarwisseling stuitten de toezichthouders op meerdere illegale feesten op het industrieterrein. Hiervoor waren geen vergunningen aangevraagd. Sommige feesten hadden ruim honderd bezoekers. Wat opviel was de jonge leeftijd en het overdadige alcoholgebruik. Cees van den Bos: ,,Hier is een verbeterslag nodig. Jongeren moeten hierin hun verantwoordelijkheid nemen en daarnaast zijn hun ouders zeker ook aan zet. Kijk niet weg, maar durf het eerlijke gesprek met je kind aan te gaan. Durf ook op dit vlak samen aan te pakken wat beter moet.’’