Drie maanden vrijwilligerswerk doen in ADI

Dit is een oud bericht.

Ben jij 18 jaar of ouder?

Dan krijg jij de kans om ongeveer twaalf weken vrijwilligerswerk of een stage te doen in ADI (Israël) onder mensen met een meervoudige handicap.

Al jaren heeft de gemeente Urk een samenwerkingsverband met ADI (voorheen Aleh Negev). Na twee jaar kan nu eindelijk weer een informatieavond gehouden worden voor stagiaires en vrijwilligers over werken in ADI, een bijzondere en inspirerende plek om te werken en ervaring op te doen.

In een team van professionals

ADI is een rehabilitatiedorp in Zuid-Israël, met ruim 150 bewoners in alle leeftijden. Mensen met een meervoudige handicap, die voortdurend zorg en aandacht nodig hebben. Naast de hulp van het professionele team kunnen zij de hulp van vrijwilligers en stagiaires goed gebruiken. De minimale termijn om te komen werken is drie maanden. Heb je ervaring met soortgelijk werk? In dat geval is korter misschien mogelijk.

Kost, inwoning, Hebreeuws en feestdagen

ADI biedt een uitdagend programma voor vrijwilligers en stagiaires, met moderne huisvesting , boodschappen en Hebreeuwse les. Je gaat deel uitmaken van een internationaal team, dat vijf dagen per week wordt ingezet in een woongroep waarin bewoners begeleid worden in hun dagelijkse activiteiten. Ook word je gekoppeld aan een lokale Israëlische familie waarmee je ook de Joodse feestdagen viert.

Luchtfoto van ADI, een rehabilitatiedorp in Zuid-Israël

Informatieavond

Zie jij jezelf op deze bijzondere plek werken met hart en handen? Kom dan naar de informatieavond: maandagavond om 19.00 uur in het gemeentehuis. Ontvangst is met koffie en wat lekkers. Wethouder Freek Brouwer verzorgt de opening; Simon Weststeijn van ADI de Introductie en Andrea de Vries verzorgt een presentatie over haar ervaringen. Vragen kunnen tussendoor gesteld worden en na afloop. Afsluiting is rond 20.00 uur. Neem ook vast een kijkje op de website van ADI.

Aanmelden?

Stuur een e-mail naar s.bijkerk@urk.nl

Bij onvoldoende aanmeldingen wordt de informatieavond verplaatst naar een ander moment.