Wat is het?

De gemeente Urk organiseert al jaren een zogenoemde ‘buurtschouw’. Tijdens een buurtschouw gaat de gemeente samen met de buurtvereniging en de bewoners een ronde door een bepaalde buurt maken.

De buurtschouw is bedoeld voor ideeën, vraagstukken of knelpunten in de openbare ruimte of op het sociale vlak. Bijvoorbeeld een lelijke plek in de buurt die bewoners willen opknappen, het verbeteren of verschuiven van een plek waar jongeren hangen, et cetera.

Hoe werkt het?

Via een brief nodigt de gemeente de buurtvereniging en bewoners uit van de buurt die aan de beurt is. Bewoners kunnen zogenoemde schouwpunten inleveren en deze punten worden meegenomen tijdens de buurtschouw. Naar aanleiding van de ingezonden schouwpunten wordt een route uitgestippeld. Tijdens het lopen van de route bekijken we een aantal schouwpunten en bespreken we of, door wie en op welke wijze de punten kunnen worden opgepakt. Naast de gemeente en andere instanties kunt ook u als bewoner een rol spelen bij het realiseren van de punten!

Heeft u een brief gekregen? Dan kunt u via deze knop uw schouwpunten indienen.

Schouwpunten indienen

Roze bomen op Urk

Terugkoppeling

De gemeente Urk wil de schouwpunten graag terugkoppelen naar de bewoners. Om dit zo goed mogelijk te doen zijn de schouwpunten verzameld in een overzicht, waar de resultaten en de status van de schouwpunten te vinden zijn. Na elke schouw is het overzicht hieronder terug te vinden.

Vragen?

Voor meer informatie of vragen over de schouw kunt u bellen naar 0527-689868 en vragen naar Arie Weerstand  of Menno Trouwborst. U kunt ook mailen naar: eigenbuurt@urk.nl