Is het gemeentehuis normaal geopend?

Gemeente Urk blijft op afspraak werken

Om gehoor te geven aan de vele wensen blijft de gemeente Urk werken op afspraak. De openingstijden zijn ruimer en de wachttijden aanzienlijk korter. Vooraf is ook duidelijk welke documenten u moet meenemen en welke medewerker u het beste van dienst kan zijn.

Het college van B&W besloot eerder dit jaar al om publieksdiensten voortaan alleen op afspraak aan te bieden. Door de coronamaatregelen was dit al enige tijd gebruikelijk. Voor de publieksbalie bood dit de gelegenheid ervaring op te doen met het werken op afspraak. Inwoners kunnen nu 24/7 zelf online het beste tijdstip kiezen en een afspraak inplannen. En het contact met de klant is beter, omdat er nauwelijks wachtrijen zijn.

Ruimere openingstijden

De gemeente Urk is voortaan elke werkdag een half uur langer geopend. De openingstijden op afspraak zijn van 09.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. In de even weken is het gemeentehuis ook op zaterdag op afspraak geopend van 10.00 tot 11.00 uur. 

Hoe een afspraak maken

U kunt op www.urk.nl eenvoudig zelf een afspraak inplannen en daarbij aangeven waarvoor u komt. U kunt, als het online niet lukt, ook telefonisch een afspraak maken op 0527 689 868. Zonder afspraak kunnen wij u helaas niet helpen.

Digitaal regelen

Wist u trouwens dat u heel veel zaken ook online kunt regelen? Aangifte van geboorte, huwelijk en verhuizing bijvoorbeeld. Maar ook uw aanslagbiljet inzien of een automatische incasso wijzigen.

Wat gebeurt er als medewerkers gezondheidsklachten hebben?

Medewerkers met gezondheidsklachten melden zich ziek en werken niet. En medewerkers met lichte klachten, zoals een beginnende verkoudheid, werken thuis. Er is een continuïteitsplan, zodat alle taken binnen de gemeente kunnen worden vervuld.

Gaan de huisbezoeken door?

Als u een urgente hulpvraag hebt, nemen wij eerst telefonisch contact met u op.

Gaan (raads)vergaderingen door?

Vergaderingen van de gemeenteraad en commissievergaderingen vinden weer plaats op het gemeentehuis.

 

Wordt het afval opgehaald?

Het afval wordt gewoon ingezameld op de datums die ROVA heeft gepubliceerd op de afvalkalender.

Meer informatie van de ROVA

Hoe zit het met huwelijken in het gemeentehuis?

Huwelijksvoltrekkingen gaan door (update 02-11-2021)

De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal onder controle te houden, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. De volgende maatregelen heeft de gemeente Urk moeten treffen bij de voltrekking van de huwelijken:

Dit zijn de nieuwe maatregelen vanaf 6 november

 • Aantal personen per locatie
  Locatie Aantal personen Opmerking
  Gemeentehuis 30 exclusief trouwambtenaar en bode
  De Koningshof 50 exclusief trouwambtenaar en bode
  De Zuiderzee 30 inclusief trouwambtenaar en bode
  Museum 20 inclusief trouwambtenaar en bode

  Houd de website in de gaten of deze aantallen nog aangepast worden.

 • Gratis huwelijken en de huwelijken voor een tarief van € 75,00, kunnen gewoon plaatsvinden. Het toegestane aantal personen bij deze huwelijken zijn al beperkt en vallen binnen de toegestane norm.

Bij al deze samenkomsten geldt dat de basisregels ter bestrijding van het corona-virus in acht worden genomen.

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht. Alleen als je zit mag het mondkapje af.
 • Aangezien we 1.5 meter afstand tussen de aanwezigen willen houden, laat de ruimte in onze trouwzalen het niet toe om meer mensen toe te laten;
 • Ook kinderen onder de 18 jaar worden meegerekend bij de aanwezige personen;
 • De opstelling van de stoelen in de trouwzaal zal zodanig zijn dat er voldoende ruimte tussen de stoelen zit. De stoelen staan op een vaste plaats en er mag niet met de stoelen geschoven worden;
 • Wij hanteren een beleid dat de aanwezigen één voor één de trouwzaal/trouwlocatie in mogen en dat men daar 1.5 meter tussen moet laten. Dit geldt uiteraard ook bij het verlaten van de trouwzaal/trouwlocatie. Na de huwelijksvoltrekking is het niet toegestaan om binnen de trouwlocatie samen te gaan staan voor eventueel foto's, feliciteren, kletsen etc.;
 • Handen schudden (felicitaties) zijn niet toegestaan;
 • En vergeet niet: heeft u klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten, verhoging of koorts? Blijf dan thuis. 

Deze regels zijn van toepassing op de huwelijken t/m 28 februari 2022.

Is het zwembad open?