Op dinsdag 31 oktober stepten en stunten de leerlingen van groep 8 van de basisschool De Regenboog over de skatebaan. Zij kregen een les van Siemen Lindeboom. Wethouder Freek Brouwer wenste ze veel plezier bij deze les. De steps, mountainbikes en BMX-fietsen komen uit de pop-up container die staat in het Wilhelminapark.  

De pop-up container gaat door! 

We stoppen niet met de pop-up container maar hij blijft nog even staan. Vanaf mei starten er nieuwe lessen onder leiding van DURF-coach Siemen Lindeboom. Dan komen er nieuwe sport en/of cultuurspullen in de pop-up container. Welke spullen dat worden, daar kunnen jongeren over meedenken. Tot die tijd kun je na schooltijd gebruik maken van de materialen uit de pop-up container.  

Door een afwisselend aanbod aan te bieden zorgen we ervoor dat de jeugd kennis kan maken met verschillende sporten. Dit vinden we vanuit DURF erg belangrijk. Daarom zijn we bezig met nog een container die meer gericht is op cultuur. Wordt vervolgd.  

Programma DURF 

Het DURF-programma heeft als doel jongeren op Urk te laten opgroeien in een veilig, kansrijke en gezonde omgeving. DURF stimuleert samenwerking en faciliteert initiatieven waarbij Urkers gezamenlijk werken aan een positieve, gezonde, veilige en kansrijke leefomgeving voor jongeren.  

Meer informatie 

Voor meer informatie over de DURF Academie en het programma DURF kun je terecht op www.urkdurft.nl (externe link)