Winkelcentrum Oud Urk wordt Bedrijveninvesteringen zone

Dit item is verlopen op 31-12-2018.
winkelcentrum Oud Urk wordt Bedrijveninvesteringen zone

Met een overweldigende meerderheid hebben eigenaren en gebruikers van bedrijfspanden in het winkelcentrum Oud Urk gekozen voor de instelling van een Bedrijveninvesteringen zone (BIZ). Op 1 januari 2019 gaat deze voor een periode van 5 jaar van start.

Wethouder Geert Post: “We zijn als gemeente al sinds de vaststelling van de Detailhandelsvisie in 2016 met het bestuur van Winkeliersvereniging Oud Urk in gesprek om met een BIZ aan de slag te gaan. De gemeente kan dit echter wel willen maar de ondernemers zullen het toch echt zelf moeten doen. Nu de BIZ er komt kan vanaf 1 januari 2019 door de ondernemers worden gestart met de uitvoering van het BIZ-plan dat door hen is ingediend.”

De werkgroep Oud Urk is heel blij met deze positieve uitslag.  Met bijna 90% voor stemmers geeft deze belastingmaatregel een enorm draagvlak. Deze BIZ geeft veel mogelijkheden op het gebied van aankleding, promotie en samenwerking. De eerste vervolgstap is het organiseren van de nieuwe vereniging die op 1 januari 2019 van start moet gaan. Binnen die vereniging zijn een groot aantal bedrijven verenigd: 22 horecabedrijven, 30 bedrijven in de dienstverlening en 42 detailhandel. Dit zijn mooie kansen voor goede onderlinge samenwerking.

In 2019 ligt de focus op aankleding van het gebied

Hierbij wordt gedacht aan mooie winterverlichting maar ook in de zomer wordt het centrum van aankleding voorzien. De evenementen zoals de modeshow wordt opgewaardeerd tot een regionaal evenement. Het doel is om Oud Urk te laten onderscheiden van andere winkelcentrums. De winkels in combinatie met de horeca en de sfeervolle omgeving van Oud Urk en de havens. Met als gevolg minder leegstand en meer kopend publiek.