Wethouder Gerrit Post start Fiets Telweek op scholen

Dit item is verlopen op 24-09-2017.
foto wethouder Geert Post met leerlingen op het Pieter Zandt

De eerste 50 leerlingen op de middelbare scholen die op hun smartphone de Fiets Tel-app lieten zien kregen woensdag een fietsverlichtingssetje. Wethouder Gerrit Post promootte de Fiets Telweek (18-24 september) op het Berechja College en Pieter Zandt Scholengemeenschap. De wethouder roept iedereen op om de app te downloaden: “Meten is weten én verbeteren”. Aanstaande vrijdag 15 september en maandag 18 september worden er ook verlichtingssetjes uitgedeeld in het gemeentehuis aan de eerste 100 deelnemers die de Fiets Tel-app op hun mobiel tonen.

In de 3e week van september wordt de derde editie van de Nationale Fiets Telweek gehouden; het grootste fietsonderzoek van Nederland. Een week lang wordt weer gemeten hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Dit jaar biedt de app ook de mogelijkheid om de fietsbeleving te registreren. Daarmee is deze derde editie groter dan ooit: met onderzoek naar de fietsbeleving zet de Fiets Telweek de nieuwe standaard neer voor fietsdata en het in kaart brengen van fietsgedrag. Iedereen kan de Fiets Tel-app nu al downloaden; deelnemers tellen van 18 tot en met 24 september mee tijdens de Nationale Fiets Telweek. De app begint automatisch met meten als de deelnemer op de fiets stapt.

Fiets en tel mee!

Meten is weten én verbeteren. Hoe meer fietsers meedoen, hoe meer waardevolle informatie er wordt verzameld. Daarom roepen de organisatie van de Fiets Telweek en de deelnemende regio’s alle fietsers in Nederland op zich aan te melden. Dit kan door de Fiets Tel-app te downloaden en vrienden erop attent te maken om dit ook te doen. Deelnemers maken bovendien kans op één van de 50 Rains-jassen, één van de 5 Garmin-fietscomputers of een Batavus Brite e-bike.