Week van de Veiligheid 2018

Dit item is verlopen op 15-10-2018.
logo week van de veiligheid

In de jaarlijkse Week van de Veiligheid staat veiligheid centraal. Want, met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Deze actieweek is daarom hét moment om veiligheid onder de aandacht te brengen bij inwoners, ondernemers en hun personeel. De week vindt plaats van 8 tot en met 14 oktober. Er is zowel landelijke als lokale aandacht voor via de media.

Inbrekers, autokrakers en fietsendieven proberen gebruik te maken van de dagen die steeds korter worden. Om het hen toch zo lastig mogelijk te maken om op Urk toe te slaan, attenderen wij u graag op onderstaande tips:

 • Op vakantie? Licht buren of familie in

  Buren of familieleden kunnen tijdens uw vakantie op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Dit kan door de post weg te halen, plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.

  Even weg? Deur op slot!

 • Als deuren of ramen openstaan, kunnen insluipers zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Doe daarom uw deuren en ramen goed op slot, ook als u alleen maar heel even naar de buren toegaat of boodschappen gaat doen.

  Leg geen kostbare spullen in het zicht

 • Dit geldt voor thuis, maar bijv. ook voor uw auto. Zelfs al liggen uw spullen in een afgesloten tas in de auto: voor een autokraker kan dat al reden genoeg zijn om een gokje te wagen. Beter kunt u de spullen meenemen of uit het zicht leggen.

 • Meld u ook aan voor Burgernet

 • Burgernet wordt door de politie ingezet bij diefstal of inbraak, maar bijvb. ook bij overvallen en vermissing van personen. Via een sms-bericht, spraakbericht of e-mail geeft de politie een duidelijk signalement door aan alle Burgernet-deelnemers in de omgeving. Zo weet u als omwonende (thuis en op vakantie) wat er in uw eigen buurt gebeurt en kunt u meezoeken of maatregelen nemen om te voorkomen dat u ook slachtoffer wordt.

 • U ontvangt dan alle Burgernet-berichten vanuit de opgegeven vakantie- of woonplaats. Hoe meer ogen en oren, bijvoorbeeld bij de opsporing van een verdachte, hoe groter de kans op succes! Voor meer informatie kunt u terecht op ons gemeentehuis of door een e-mail te sturen naar burgernet@urk.nl.

 • Lees voor