Uitreiking gemeentelijke erepenning aan SOAD

Dit item is verlopen op 20-01-2017.
Uitreiking erepenning aan Gerrit Hakvoort (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen)

Maandag 9 januari 2017 vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats in de hal van het gemeentehuis te Urk. Op het programma stond ook de uitreiking van de gemeentelijke erepenning.

Erepenning

De gemeentelijke erepenning, een zilveren medaille van verdienste, reikt burgemeester Pieter van Maaren als blijk van waardering uit aan mensen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. Dit jaar ontving SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) deze erepenning. SOAD krijgt de erepenning vanwege de bijzondere inzet bij het zoeken naar vermiste personen op het water.

De SOAD bestaat uit tien gedreven Urkers. Zij zoeken regelmatig naar het lichaam van personen die op het water vermist zijn. De onzekerheid die er bestaat zolang een persoon niet is teruggevonden, maakt het verdriet bij familie en bekenden groot.

Dregteam SOAD heeft de beschikking over beproefde dregapparatuur die de kans om het slachtoffer te vinden vele keren vergroot. Voor hun inzet en doorzettingsvermogen, tientallen keren per jaar, kent de Gemeente Urk aan deze vrijwilligersgroep de erepenning toe.