Regionale zorgaanbieders hebben interessante bijeenkomst

Dit item is verlopen op 26-03-2018.
wethouder Brouwer overhandigt beeld aan wethouder Bogaards

“Preventie als belangrijk uitgangspunt”

Nadat de zorg in 2015 is overgeheveld naar de gemeenten is er veel veranderd voor gemeenten, aanbieders en burgers. Toch is het gelukt om deze enorme decentralisatie goed vorm te geven. “Tijd voor de volgende stap” aldus wethouder Freek Brouwer op een bijeenkomst van regionale zorgaanbieders. Deze vond afgelopen dinsdag plaats in de Koningshof op Urk.

Prof. dr. Clemens Hosman hield voor zo’n 125 genodigden een boeiende lezing over een integrale aanpak van de zorg en het slim clusteren van zorgvragen. Daarbij moeten preventie en welzijn zorgdragen voor nog meer effecten van de zorg. “Dat vraagt een goede en nieuwe manier van samenwerking tussen zorgaanbieders en gemeenten” aldus de inleider. 

Wethouder Freek Brouwer maakte van de gelegenheid gebruik om zijn collega wethouder Henny Bogaards in het zonnetje te zetten. “Mijn collega komt na de gemeenteraadsverkiezingen niet meer terug als wethouder. En juist in een bijeenkomst als deze mag ook stilgestaan worden bij het vele werk wat u verzet heeft” aldus wethouder Freek Brouwer, waarbij hij haar een uniek beeldje van Urk overhandigde.