Nieuwbouwprojecten Patrimonium van start

Dit item is verlopen op 21-04-2018.
foto slaan 1e paal met wethouder Gerrit Post en Johan Oosterhoff van Patrimonium.

De nieuwbouw van 10 huurkoopwoningen en 26 appartementen in de Oranjewijk is op 9 april officieel gestart. Wethouder Gerrit Post heeft de eerste paal van de huurkoopwoningen geslagen.

De 10 huurkoopwoningen worden aan de Arianehof en Clausstraat gebouwd en zijn bedoeld voor starters op de woningmarkt. Starters ondervinden nog vaak moeite op de woningmarkt om een koopwoning te kunnen financieren. De nieuwe bewoners van de huurkoopwoningen van Patrimonium kunnen nadat ze de woning 5 jaar hebben gehuurd, de woning aankopen tegen aantrekkelijke voorwaarden.

Hiermee wordt een eigen woning in het vooruitzicht gesteld. Het voordeel voor de bewoners is dat de kosten van verhuizing en nieuwe inrichting bespaard blijven. De huurwoning wordt dan eigendom van de bewoner.

De 26 nieuwe appartementen worden gebouwd aan de Constantijnstraat en zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens.  Het complex bestaat uit twee woonlagen; onder- en bovenappartementen. Alle wooneenheden voldoen aan de eisen van Woonkeur. Daarmee is de gebruikskwaliteit, toegankelijkheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid van de woning verzekerd. De bovenwoningen zijn toegankelijk door middel van een trap en een lift. Ook de veiligheid van de appartementen is goed gewaarborgd. Verder zijn de appartementen bijzonder duurzaam. In het ontwerp is gezocht naar duurzame materialen en een laag energieverbruik.

Beide projecten sluiten goed aan bij de vraag naar huurwoningen op Urk. Vooral de doelgroep van starters en kleine huishoudens hebben behoefte aan huurwoningen. Deze behoefte past in de woonvisie van de gemeente Urk en Patrimonium voorziet hiermee in de vraag van een grote groep woningzoekenden. 

De werving van huurders voor beide projecten is al gestart en sluit op 16 april aanstaande. De nieuwe woningen worden naar verwachting in november 2018 opgeleverd.

Op de foto wethouder Gerrit Post en Johan Oosterhoff van Patrimonium

<