Leerlingen ROC Friese Poort in actie voor NLdoet

Dit item is verlopen op 22-03-2018.
Wethouder Gerrit Post en leerlingen van ROC Friese Poort bij de aftrap van NLdoet

Wethouder Gerrit Post en locatiemanager Wiebren Minnema van ROC Friese Poort gaven vrijdag 9 maart het startsein voor de actie NLdoet. Leerlingen van de locatie Urk van ROC Friese Poort kwamen in actie om klussen te doen op Urk. Het was een gezamenlijk project van ROC Friese Poort en Caritas.

Verenigingen droegen klussen aan bij Caritas en de studenten gingen hiermee aan de slag. ROC Friese Poort wil dat studenten een betekenisvolle bijdragen leveren aan de maatschappij. Persoonlijk vorming vindt de onderwijsinstelling net zo belangrijk als het leren van een vak.

Ook wethouder Gerrit Post onderschreef het belang van vrijwilligerswerk bij de diverse Urker verenigingen en instellingen. "Jullie kennen vast allemaal een familielid, buurman of kennis die zich inzet voor een van de vele verenigingen of kerken die Urk heeft. Op Urk vinden we het eigenlijk vanzelfsprekend om iets voor elkaar te doen. Vrijwilligers zijn het cement of de kracht van onze samenleving. En het is heel mooi dat jullie vandaag ook iets voor een ander kunnen betekenen. Jullie weten waarvoor jullie aan de slag gaan; we maken samen Urk een stukje mooier, je maakt een ander blij en je wordt er zelf blij van", aldus de wethouder.