Grote brand aan Schulpengat op industrieterrein Zwolsehoek

Dit item is verlopen op 23-04-2018.

Update 14:45 uur

Heeft u nog vragen over de brand, dan kunt u contact opnemen met ons informatienummer, 0527-689868. Er worden nog metingen verricht door meerdere instanties. Over de uitkomsten hiervan wordt u zo nodig verder geïnformeerd.

Update 12:30 uur

Sein brandmeester is gegeven door brandweer Flevoland. Ze zijn nog wel druk met nabluswerkzaamheden.

Update 12:00 uur

Ten noorden van de Urkervaart is het gebied veilig verklaard, schoolkinderen mogen naar huis of worden opgehaald. Mogelijk heeft u om 12 uur een explosie gehoord. Dit had niks met de brand te maken, maar met het onschadelijk maken van een zeemijn in het Markermeer.

Burgemeester Pieter van Maaren is vanochtend ter plaatse geweest. Hij sprak zijn medeleven uit naar de eigenaar en medewerkers van Van der Lee Seafish, het bedrijf dat door de brand getroffen is. “Gelukkig zijn er geen gewonden. De schade en economische impact voor het bedrijf is enorm", aldus de burgemeester. Hij dankt de parate diensten voor hun inzet en adequate optreden.

Op dit moment is er een grote brand op het Schulpengat op het industrieterrein Zwolsehoek op Urk. De brandweer is op dit moment bezig de brand te bestrijden.

De brandweer Flevoland geeft het advies ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te doen.

De kinderen blijven op school tot de brandweer het advies geeft dat ze naar huis mogen.

Meer informatie volgt.