Gezonde leefstijl: Heel Urk stopt

Dit item is verlopen op 23-03-2018.
stoppen met roken

Samen met de professionals uit de zorg en welzijn wil de gemeente Urk bijdragen aan een gezonde leefstijl van de Urker bevolking. Een gezonde leefstijl richt zich op bewegen, niet roken, matig gebruik van alcohol, gezonde voeding, voldoende ontspanning en veiligheid. Er zijn de afgelopen jaren al diverse initiatieven gelanceerd, denk hierbij aan campagnes als bewust snoepen, alcoholmatiging en de activiteiten van de sport- en cultuurcoaches. 

Heel Urk stopt

Samen met Medrie, GGD Flevoland en Caritas Urk  is er nu een mooi aanbod voor de rokers op Urk. Wethouder Freek Brouwer: “Uit onderzoek is gebleken dat gezond gedrag de kwaliteit van het leven omhoog brengt. Je voelt je immers beter als je goed in je vel zit. Hiervoor moet je wel wat willen doen en soms wat laten. Sport en bewegen is een onderdeel hiervan. Maar ook stoppen met roken. Het aantal rokers is de laatste jaren behoorlijk afgenomen, maar in vergelijking met andere gemeenten zijn er nog altijd bovengemiddeld veel rokers op Urk.”

Na één cursus van 4 uur nooit meer zin in een sigaret

Daarom zijn alle rokers uit Urk van harte welkom bij de cursus van de Stichting Ik Stop Ermee. Deze cursus duurt slechts 4 uur en heeft een slagingspercentage van 81%! De cursus is interessant, grappig en gezellig (met rookpauzes) en het goede nieuws is dat stoppen verrassend eenvoudig is, tenminste als u het goed doet. De methode is uniek. Het geheim van de cursus is dat alle raadsels rondom het roken worden ontrafeld. Daarna is stoppen zo makkelijk, het is bijna leuk!

Doe jij ook mee?

Donderdag 22 maart 2018 wordt in Het Irene de cursus aangeboden van 18.00 tot 22.30 uur. Er is ruimte voor maximaal 200 deelnemers. Er zijn geen kosten aan verbonden. Opgeven kan door je naam en mailadres door te bellen of te sms-en naar 06-42 731 715. Mailen kan naar info@ikstopermee.nl

  • Lees voor