Gemeente initieert nieuwe Oranjevereniging

Dit item is verlopen op 27-04-2018.
Koningspaar

Traditiegetrouw kleurt Urk oranje op Koningsdag. Op deze dag biedt het dorp een breed scala aan activiteiten en evenementen. Dit werd altijd georganiseerd door de oranjestichting, deze bestaat echter niet meer. De gemeente heeft  gesproken met de Stichting Evenementen Urk die de dag graag wil organiseren. Deze algemene evenementenstichting is een particuliere instelling. De gemeente geeft echter de  voorkeur aan een oranjevereniging met een breed bestuur die een afspiegeling vormt van de bevolking. Daarom is door de gemeente besloten om geen samenwerking aan te gaan met de Stichting Evenementen Urk. De gemeente bedankt de oranjestichting voor hun jarenlange inzet om Koningsdag te organiseren.

Nieuwe Oranjevereniging

De gemeente roept (buurt)verenigingen op om deel te nemen aan de Oranjevereniging. De bedoeling is een vereniging te vormen met een breed bestuur, veel draagvlak onder de bevolking en met integrale samenwerking met de diverse partners c.q. buurtverenigingen. Enthousiaste verenigingen zijn welkom om hun idee├źn te delen met de gemeente om zo tot een nieuwe invulling te komen van de Oranjevereniging.

Gemeente organiseert Koningsdag 2018

Omdat er nu nog geen nieuwe Oranjevereniging is wil de gemeente dit jaar zelf Koningsdag organiseren. Maar dat kan zij niet alleen, daarom worden alle partnerorganisaties en verenigingen uitgenodigd om de Koningsdag mee te organiseren. Daarbij is het de bedoeling dat de Koningsdagfestiviteiten geconcentreerd worden op enkele speciale dagen en zullen de activiteiten door het gehele dorp verspreid worden. De gemeente wil samen met de verenigingen kijken naar mogelijke locaties en passende activiteiten met als doel om er een mooi koningsfeest van te maken.

Aanmelden

Voor aanmelden, vragen of opmerkingen kunt contact opnemen met onze medewerker de heer G. Kersjes via e-mail gjk.kersjes@urk.nl of via 0527 - 689868.