Energieteam van start op Urk

Dit item is verlopen op 15-03-2018.
foto bij start Energieteam

Maandag 5 maart is het Energieteam van start gegaan op Urk. Het Energieteam geeft gratis thuis advies aan alle inwoners van Urk en bekijkt met hen of en hoe zij kunnen besparen op hun energierekening. De afgelopen weken zijn mensen hiervoor opgeleid via Concern voor Werk en zij ontvingen hiervoor een certificaat van wethouder Freek Brouwer.

Het Energieteam helpt besparen

Elke inwoner betaalt maandelijks energiekosten en kosten voor water. Vaak is op deze kosten te besparen. Het Energieteam bekijkt met de inwoner of hij/zij teveel betaalt wordt en berekent het te besparen bedrag. Een afspraak met het Energieteam levert veel voordelen op. Zij geven handige tips en producten om energie te besparen. Daarnaast levert energiebesparing ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het milieu. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Mensen met een laag inkomen ontvangen energieadvies op maat en gratis materialen, zoals bijvoorbeeld spaarlampen. Deze inwoners hebben inmiddels bericht van de gemeente gekregen. Inwoners die geen bericht ontvangen hebben, kunnen contact opnemen met Het Energieteam. Tegen een vergoeding is het voor hen ook mogelijk naast het gratis advies de benodigde materialen te kopen.

Het Energieteam is bereikbaar via telefoonnummer 0527-689986, u kunt via dit nummer ook meer informatie krijgen.

Foto gemaakt door Het Urkerland.

Op de foto v.l.n.r. de heer Hasan - Energieteam, Onno Vermooten - Concern voor Werk, wethouder Freek Brouwer - gemeente Urk, mevrouw Gerssen - Energieteam, Jan Mulder en Tom Boersma – Concern voor Werk. Op de foto ontbreekt wethouder Gerrit Post.

  • Lees voor