Deel Urkerweg zes weken dicht - nieuwe duiker in Pilotentocht

Dit item is verlopen op 27-06-2017.

De provincie Flevoland vervangt de duiker in de Pilotentocht dit voorjaar. Hiervoor wordt de Urkerweg zes weken afgesloten voor al het verkeer van maandag 29 mei tot aan maandag 10 juli 2017. Het gaat om het deel van de Urkerweg tussen de Zuidwesterringweg bij Tollebeek tot aan de afslag richting de Hannie Schaftweg. De duiker verbindt het water van de Pilotentocht met de Urkervaart.

Bereikbaarheid

Om de nieuwe duiker weer onder de weg te leggen, wordt de Urkerweg afgesloten voor al het verkeer tijdens deze zes weken. Er zijn twee omleidingsroutes:

1. Tollenbeek-Emmeloord en vv.: Zuidwesterringweg – Nagelerweg – Hannie Schaftweg;

2. Urk-Emmeloord en vice versa.: Domineesweg – A6 – Hannie Schaftweg.

Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad langs de Urkerweg. Buslijn 141 gaat over de Karel Doormanweg rijden tussen Tollebeek en Emmeloord. De bushaltes aan de Urkerweg tussen Tollebeek en Emmeloord vervallen deze zes weken. De Karel Doormanweg tussen Tollebeek en Emmeloord is deze weken alleen voor bestemmingsverkeer bereikbaar. Het inrijverbod wordt geregeld met verkeersregelaars.

Inloop

De provincie Flevoland geeft weggebruikers graag meer informatie tijdens een inloop op donderdag 18 mei, van 16.00 tot 18.00 uur. Belangstellenden zijn dan van harte welkom in Landwinkel Versluis aan de Urkerweg 16 in Emmeloord. Meer informatie op de website www.flevoland.nl/werkaandeweg en via Twitter: @flevowegen.