College B&W Urk geeft gastlessen op school tijdens Week van Respect

Dit item is verlopen op 17-11-2017.
fotocollage gastlessen college van Urk

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Urk gaf op 7 november 2017 gastlessen op scholen in het kader van de Week van Respect. Door deze campagne op scholen draagt de Week van Respect bij aan een tolerante en respectvolle samenleving.

Tijdens de gastlessen ging het college met de leerlingen van verschillende scholen en leeftijden in gesprek over hoe actueel en urgent het onderwerp ‘respectvolle omgang’ op scholen is. Zo ging burgemeester Pieter van Maaren naar de Petrus Dathenusschool en wethouder Freek Brouwer naar het Pieter Zandt. Wethouder Gerrit Post ging met leerlingen in gesprek op de Cornelis Zeemanschool en wethouder Geert Post bezocht de Friese Poort.

Week van Respect

De Respect Education Foundation (REF) is opgericht om een structurele bijdrage te leveren aan een tolerante en inclusieve maatschappij. Daarvoor ontwikkelt ze lesprogramma’s en organiseert ze activiteiten om het thema ‘Respect’ op de agenda te zetten en te houden, zoals de nationale Week van Respect. Tijdens deze Week, die wordt gehouden van 6 tot en met 12 november, doet dit jaar een recordaantal van 120 gemeenten mee en worden 100.000 jongeren op 1.500 scholen en sportclubs gestimuleerd om het (interactieve) gesprek met elkaar aan te gaan. Dit jaar vinden er meer dan 400 gastlessen plaats door politici, sporters, en andere bekende en betrokken Nederlanders, en is er gratis lesmateriaal beschikbaar. Dit jaar staat de Week van Respect in het teken van de Respectzone Challenge om 1.000 Respectzones te creëren. Een Respectzone is een fysieke leefomgeving waar iedereen zich veilig voelt en wordt geaccepteerd zoals hij of zij is.

Meer informatie over de Week van Respect en de Respectzone Challenge is te vinden op www.weekvanrespect.nl.