Brommerrijden Koningsdag Urk 2017

Dit item is verlopen op 28-04-2017.
foto scooters

In goed overleg met de betrokkenen partijen geeft het college van Burgemeester en Wethouders van Urk ook dit jaar gelegenheid aan de traditie dat Urker jongeren met “brommers zonder geluidsdemping” rijden op Koningsdag. Onder bepaalde voorwaarden worden op donderdag 27 april van 5:00 tot 7:00 uur ´s morgens geen boetes uitgedeeld aan bestuurders van brommers, scooters of snorfietsen die op eigen risico zonder geluidsdemping op Urk rondrijden. Door de beperkte periode kan de Urker bevolking de rest van de nacht ongestoord slapen.

Het is toegestaan om vanaf 4.45 uur rustig zonder geluidsdemping (via de kortste weg) vanaf huis naar de haven te rijden. Indien het voertuig bij de start, technisch niet in orde blijkt te zijn wordt geen boete uitgedeeld, maar ontvangt de bestuurder geen hesje en mag hij niet met het voertuig rijden. Alleen Urker bestuurders van brommers, scooters of snorfietsen die aan onderstaande voorwaarden voldoen, kunnen vanaf 4:30 tot 5:00 uur op het haventerrein bij de feesttent een hesje en polsbandjes als controlebewijs in ontvangst nemen:

Spelregels

 • Het is verplicht om vrij te zijn van alcohol en/of andere (verdovende) middelen. Dit wordt door de politie gecontroleerd.
 • Je ben in het bezit van de juiste papieren en een goed passende helm, (behalve bij snorfietsen) voorzien van een E4 keurmerk.
 • Je brommer, scooter of snorfiets moet technisch in orde zijn, op het eventueel ontbreken van geluidsdemping na.

  Aandachtspunten

 • Tussen 05:00 en 07:00 uur worden vooral de bestuurders zónder hesje gecontroleerd. Deze kunnen op alle overtredingen beboet worden, ook indien de juiste geluidsdemping ontbreekt.
 • Bij het constateren van een (gevaarlijke) overtreding of als je niet voldoet aan de spelregels worden je hesje en polsbandjes in beslag genomen en volgt een boete.
 • De start is net als eerdere jaren op het havenplein. Er is een vrije route, met uitsluiting van het oude dorp en de zorginstellingen zoals Talma Haven. Probeer zo veel mogelijk rekening te houden de (nacht)rust van ouderen.

  Meer informatie?

  Stel je vraag per mail aan veiligheidscoördinator G. Kersjes: gjk.kersjes@urk.nl

 • Lees voor